YALÇIN BAYER İN GÖZÜNDEN ADANA
SİYASET 21.02.2024 10:00:00 0

YALÇIN BAYER İN GÖZÜNDEN ADANA

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında Adana’yı yazdı. “Kadın aday sevindirdi, Adana’nın sancısı” başlıklı yazıda CHP ile ilgili çarpıcı tespitleri var.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında Adana’yı yazdı. “Kadın aday sevindirdi, Adana’nın sancısı” başlıklı yazıda CHP ile ilgili çarpıcı tespitleri var. 

İşte o yazı:

“CHP, Adana’nın Büyükşehir adayını (Zeydan Karalar) ilk aday belirleme toplantısında, merkez ilçe adaylarını ise son toplantının hem de son oturumunda belirleyebildi. Sancının ne kadar büyük olduğu da, merkez Seyhan (Akif Akay) ve Çukurova ilçe belediye başkanının (Soner Çetin) üzerlerinin çizildiğinin ortaya çıkması ile anlaşıldı. İkisi de partiden istifa etti. Sonra da mevcut koltukları için İyi Parti’den aday gösterildi. Bu istifalar sosyal medyada, ikisinin kol kola fotoğrafının altına “CHP’liliğiniz koltuklarınız altınızdan alınıncaya kadar mıydı?” diye sorularak eleştiri aldı. Diğer yandan da İyi Parti’nin kadın İl Başkanı Azime Kocacık bu adaylıklara karşı çıkarak istifa etti.

PM’nin son gece yarısı toplantısında CHP’nin elindeki bu iki ilçeye örgütten adaylar gösterildi. Çukurova adayı Emran Kozay eski il başkanlarından, Seyhan adayı Av. Oya Tekin ise il kadın kolları başkanı. Aynı zamanda, kadın hakları konusunda sivil toplum örgütlerindeki etkin çalışmalarının yanısıra, bu alanda akademik bir ünvanı da var. 

Böylece CHP Adana’da ilçelerdeki kadın başkan adayını üçlemiş oldu. Karaisalı ve Kozan’da da Fadime Geçioğlu ve Menemen’de katledilen Kubilay’ın yeğeni S. Gizem Aksoylu da Oya Tekin ile birlikte Adana’da ağırlıklı olarak mutfağa ve kadına seslenen kampanyalar yürütüyor. 

Türkiye’nin en çok nüfusa sahip (800.000) merkez ilçesi olan Seyhan’da bir kadın aday gösterilmiş olması, değişim bekleyen CHP’lileri öylesine heyecanlandırmış ki, evlerin pencerelerinde bu adayın afişleri görülüyor.

Özel kalem müdürü makamında silahlı saldırıda öldürülen Büyükşehir Başkanı ve adayı Zeydan Karalar’ın 3. gün mevlidinin ardından ilçe adayları ile birlikte sahaya çıkacağı açıklandı.

DEM Parti son dakikalarda bazı kent uzlaşılarını bozdu. Adana’da büyükşehir ve üç merkez ilçede aday gösterdi. Bu nedenle CHP sürenin bitmesine 10 dakika kala Yüreğir ilçesinde DEM in desteklediği adayı değiştirip yeni bir ismi aday gösterdi.”


Anahtar Kelimeler: YALÇIN BAYER GÖZÜNDEN ADANA

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°