YANIK ADANA’DA SOSYAL HİZMET MERKEZİNİ AÇTI
Manşet Haber 14.12.2022 00:29:08 0

YANIK ADANA’DA SOSYAL HİZMET MERKEZİNİ AÇTI

YANIK ADANA’DA SOSYAL HİZMET MERKEZİNİ AÇTI






Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Vali Dr. Süleyman Elban;  Sarıçam ile Hatay’ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde sosyal hizmet merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.





Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Vali Elban, toplumumuzdaki dezavantajlı kesimlere birçok hizmet verildiğini söyledi.





Bunların bir kısmının önleyici hizmetler olduğunu belirten Vali Elban, “Bu hizmetlerin bir kısmı da kurumlarımızca vatandaşlarımızın rehabilite edilmesine ya da onların barınmalarına yönelik hizmetlerdir.  Bunlardan bir tanesi de başta kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız olmak üzere toplumumuzun dezavantajlı kesimlerinin tespiti ve bunlarla ilgili önleyici hizmetlerdir. Devletimiz vatandaşlarımıza bu hizmeti sunarken tüm imkanlarını seferber etmekte, bunun yanında yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, STK'larımız başta olmak üzere birçok kesimle de iş birliği yaparak gündüz hizmet veren ve çok önemli görevler ifa eden sosyal hizmet merkezlerimizle vatandaşlarımıza şefkat elini uzatmaktadır.” dedi. 





Adana merkezdeki dört ilçede, Ceyhan ve Kozan'da olmak üzere birer tane sosyal hizmet merkezi bulunduğunu aktaran Vali Elban, “Aslında beş adetti. Bugün Sayın Bakanımızın uğurlu elleriyle Sarıçam ilçemizde açılacak olanla birlikte altı tane sosyal hizmet merkezimiz olacak. Burada konunun uzmanları, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda onlara hizmet verecek, rehberlik edecek. Personelimiz; hem Bakanlığımızın alanda yapmak istediği çalışmalar hem dezavantajlı kesimin günlük ihtiyaçları hem de daha sonra Bakanlığımıza bağlı kurumlardaki ihtiyaçlara yönelik doğru yönlendirmeler yapmak açısından çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Dolayısıyla bugün açacağımız tesisle birlikte çok önemli çalışmalar gerçekleştiren sosyal hizmet merkezlerine bir yenisini daha ilave etmiş oluyoruz.” dedi.





Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Delegasyonu iş birliğinde, 'Türkiye'deki Mülteciler İçin Yardım Programı' kapsamında gerçekleştirilen Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi'ni (SOHEP) anlattı.'





SOHEP kapsamında Türk vatandaşları ile ülkedeki uluslararası koruma altında ve geçici koruma statüsündeki kişilerin sosyal erişimlerinin artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Bakan Yanık, şöyle konuştu:





“Bugün burada, SOHEP kapsamında, Adana'da 1, Hatay'da 3 olmak üzere 4 sosyal hizmet merkezimizin açılışını yapıyoruz. Koruma altındaki bireylerin yanı sıra çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların da nitelikli hizmetlere erişebilmesi için sosyal hizmet merkezleri açıyoruz. Hatay, İzmir, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Düzce, İstanbul, Kırıkkale, Osmaniye ve Aydın'da toplam 10 merkez açtık ve bugün yenilerini ekliyoruz. Bu merkezlerimizde uluslararası ve geçici koruma statüsündeki bireylerin sosyal hizmetlere erişimi önündeki engelleri inşallah kaldıracağız. Bu birimlerle yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün oluşturduğu sorunlarla baş edebilme, bireylerin katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerinin yürütülmesini sağlıyoruz.”





Vatandaşlarımızın il müdürlüklerine gitmeden kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezinde hizmet alabildiğini söyleyen Bakan Yanık, “Ülkemiz genelinde halihazırda 397 sosyal hizmet merkezimiz mevcut ve bu sosyal hizmet merkezlerimizde aslında tek çatı altında bütün sosyal hizmet başlıklarına erişimi sağlamış oluyoruz. 17'si 2022'de olmak üzere 2013 yılından bu yana ülkemiz genelinde açtığımız sosyal hizmet merkezlerinin sayısını 2022 sonunda 400'e, 2023 yılında ise 410'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bugün açtıklarımızla beraber 2022 hedefini sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.





ŞEHİT EVİNİ ZİYARET ETTİ









Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık ile Vali Dr. Süleyman Elban, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın ailesini ziyaret etti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°