HAVUTLU’YA 570 İŞYERİNDEN OLUŞAN SANAYİ ÇARŞISI
Manşet Haber 8.08.2019 19:39:31 0

HAVUTLU’YA 570 İŞYERİNDEN OLUŞAN SANAYİ ÇARŞISI

HAVUTLU’YA 570 İŞYERİNDEN OLUŞAN SANAYİ ÇARŞISI

Adana Valiliği'nin himayesinde, Adana ESOB'a bağlı Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, Kaynakçılar Esnaf Odası ile Eksen Aziz İnşaat'ın işbirliğinde hayata geçirilen Havutlu Sanayi Çarşısı'nın temeli törenle atıldı.
Havutlu'daki eski tuğla fabrikasına ait arsa üzerinde kurulacak Havutlu Sanayi Çarşısı'nın temel atma törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, birliğe bağlı oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin artık ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, Havutlu Sanayi Çarşısının önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi.
Vali Demirtaş, 'Karşıyaka'daki Sanayi çarşısı ne Adana'ya ne de Yüreğir'e yakışmıyordu. Üstelik trafik sorununa da neden oluyordu. Havutlu'da temelini attığımız sanayi çarşısı düzenli kentleşme adına Adana için güzel bir başlangıç oldu. Karşıyaka Sanayi Çarşısındaki esnafımızla görüşüp buraya gelmelerini sağlayacağız. Böylece hem esnafımız daha çağdaş bir çalışma ortamına kavuşmuş olacak, hem de kent merkezindeki trafik sorun olmaktan çıkacak' dedi.
'KALKINMADA ÖNCELİK ÜRETİMDİR'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın sahip olduğu potansiyel ve altyapısıyla daha iyi yerlerde olması gerektiğinin altını çizerek, 'Adana zenginliklerini duyurabilen, faaliyete geçirebilen bir kent değil maalesef. Ancak sayın Valimizin önderliğinde yürüttüğümüz çalışmalarla yavaş yavaş bunu başaracağız' diye konuştu.
Kalkınmada önceliğin üretim olduğuna işaret eden Karalar, 'Bir ülkede üretim yoksa hiçbir şey yok demektir. Bu nedenle üretime, istihdama dayalı her projeyi destekliyoruz. Havutlu Sanayi Çarşısı'yla birlikte bu bölgenin makus talihini de değiştirmeye başlayacağız' şeklinde konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir ise Karşıyaka Sanayi Çarşısı'nın Yüreğir'in kanayan yarası olduğunu dile getirdi. Bu anlamda Havutlu Sanayi Çarşısı'na büyük önem verdiklerini belirten, Kocaispir, 'Karşıyaka Sanayi Sitesi'ndeki esnafımızı buraya taşıyacağız. Bunun yanı sıra Havutlu'da yeni çalışmalarımız da olacak. Karşıyaka Sanayi Sitesi ve çevresinde de modern bir kent oluşturacağız' dedi.
'24 AYDA TAMAMLANACAK'
Adana ESOB'a bağlı Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Veysel Bulat da Havutlu Sanayi Çarşısı'nın 150 dönüm arazi üzerine kurulacağını ve içerisinde 572 iş yerinin yer alacağını dile getirdi. Yatırımın yaklaşık maliyetinin 115 milyon TL olduğunu kaydeden Bulat, 'Havutlu Sanayi Çarşısı'nın 24 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesini öngörüyoruz' diye konuştu.
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Havutlu Çarşısı'nın temeline ilk harcı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek birlikte attı.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°