“İLERİ DÜZEY BİSİKLETÇİLER YETİŞTİRMEYE BAŞLADIK”
SPOR 9.01.2018 17:11:20 0

“İLERİ DÜZEY BİSİKLETÇİLER YETİŞTİRMEYE BAŞLADIK”

“İLERİ DÜZEY BİSİKLETÇİLER YETİŞTİRMEYE BAŞLADIK”

Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğu(MEÜBİS) Başkanı Furkan Kıskanç ve Bisiklet Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nüzhet Ikbal Türker MEÜBİS’in amaçları ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Furkan Kıskanç ‘‘Bisiklet Topluluğunu” kurulmadan önce üniversitedeki Dağcılık Kulübünün içerisinde bisikletin alt bir branş olarak aktif olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:mersin_bisiklet (1)
“Mesut Tekin ve danışman hocamız Prof. Dr. Nüzhet Ikbal Türker’in imkanları ile Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğunu kurduk. Topluluğu kurduğumuzda ki hedeflerimiz Mersin ve Mersin Üniversitesi içerisine yeni bisikletçiler kazandırmaktı ve bunu başardık.2013 yılından itibaren yapmış olduğunuz topluluk turlarında ki sürekliliğimiz bize ileri düzey bisikletçi yetiştirmemizi sağladı.İleri düzey bisikletçi yetiştirmemiz de bize büyük katkıları olan Mersinli bir bisikletçi Agit Salman ve İsmet Canbeller’in bizlere bisiklet sporu hakkında yol göstermesi,bununla birlikte Üniversiteler arasında yapılan yarışlara katıldık ve dereceler aldık.Mersin Üniversitesi Bisiklet takımı üniversitenin takımı değildir, Mersin Üniversitesi bisiklet topluluğun bir takımıdır’’
“AMACIMIZ İNSANLARIN HAYATINA BİSİKLETİ ENTEGRE ETMEK”
Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Furkan Kıskanç ‘‘MEÜBİS ‘in temel amacı ve ilkesi daha fazla bisiklet kullanımı sağlayıp spor yapmak.Bizim amacımız insanların hayatına bisikleti entegre etmek çünkü bisiklet hem ekonomik hem de sağlıklı ve biz avantajları insanlara gösterebilir ve öğretebilirsek Mersin’de ve Üniversite de bisiklet kullanımı artar. Yine diğer bir amacımız sporcu yetiştirmek ve MEÜBİS olarak dereceler elde etmek’’ dedi.
‘‘BİSİKLET EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR TURLARA KATILABİLİR’’
Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Furkan Kıskanç, Mersin Üniversitesi’nin öğrencilerinin topluluğa katılmaları için ‘‘Güz ve Bahar dönemlerini” ilk haftasında kurulan standlarda üyelik başvurularını yapmaları gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Üyelik başvurusu yapan Mersin Üniversitesi öğrencileri bir dönemlik 10 Türk lirası verdikleri zaman MEÜBİS’e üye olabilirler.Üye olan arkadaşlarımız topluluğun bisikletleri kullanmak ve topluluk ile turlara katılmak istiyorlar ise bisiklet eğitimi,giyinme,beslenme ve bisiklet sürüş eğitimlerimize katılmaları gerekiyor.Eğitimlerimize katılan üyelerimiz Mersin’in doğal güzelliklerine ve turistlik yerlerine bizimle birlikte bisiklet sürebilirler.”
‘‘FEDERASYON YARIŞLARINDAN DAHA FAZLA KATILIMIMIZ VAR’’
“MEÜBİS yarışlara Türkiye Bisikleti Federasyonun yarışları yerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ),Ege Üniversitesi,Hacette Üniversitesi,Antalya Üniversitesi,İnönü Üniversitesi,Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversite ve Mersin Üniversitesi başta olmak üzere bir yıl içerisinde farklı yarışlar düzenlemek koşuluyla kendi oluşturduğumuz Üniversite Bisiklet (ÜNİBİT) yarışlarımız var.Üniversite Bisiklet yarışları gayri resmi bir oluşum olmasına rağmen Türkiye Bisiklet Federasyonun düzenlemiş olduğu yarışlardan daha fazla bir katılım gerçekleştiriyor.Üniversite Bisiklet yarışlar ilk olarak ODTÜ ve Ege üniversitelerinde gerçekleştirildi.Bizim ise ilk ev sahipliği yaptığımız yarış 24-25 Şubat 2016 tarihidir.İleri zamanlarda ise bu gayri resmi oluşumu Üniversite Bisiklet yarışlarını resmileştirip Üniversite Ligi projemiz var.”
Kıskanç bu sene içerisinde ise yine Şubat ayında Mersin Üniversitesin de Üniversite Yarışlarına ev sahipliği yapacağını belirtti.
‘‘Türkiye’nin En Zor Şenliklerinden Biri Bolkarlar’’
Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğunun Danışman Hocası Prof. Dr. Nüzhet Ikbal Türker ise bisiklet topluluğu ile ilgili şöyle konuştu:
“Mersin Üniversitesi Bisiklet takımı olarak festivaller,şenlikler düzenliyoruz ve katılıyoruz.İlk kez 2013 yılında üniversiteler arası Bolkar’lar Bisiklet şenliklerimiz her sene düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.Bolkarlar bisiklet şenliklerin de tamamen göçebe bir kamp hayatına yaşayarak her gün 40 ila 50 kilometre bisiklet sürüyoruz ve bu şenliğimiz 5 gün sürüyor ve bu nedenle Türkiye’nin en zor şenliklerinden biri Bolkarlar Bisiklet Şenliği.Yine bu sene beşincisi gerçekleştirilecek olan Akyar Bisiklet Şenliğimiz de Aralık ayı sonu ve Ocak ayının başlarında kamp kurarak yüzme etkinliğimiz var.”mersin_bisiklet (2)
‘‘Gürcistan,Ukrayna ve Kırım Yarım Adası Turları Yaptım’’
Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğunun Danışman Hocası Prof. Dr. Nüzhet Ikbal Türker 2010 yılında Dağcılık Kulübü ile başladığı bisiklete ilk olarak Gürcistan,Ukrayna ve Kırım Yarım adasını bisiklet turları gerçekleştirdiğini, günlük hayatı içerisinde de okula araba yerine ulaşım aracı olarak bisikleti kullandığını, 2013’ten itibaren Türk Bisikletçi Gürkan Genç’in Genç Kaşifler projesini desteklediği dile getirdi.
HABER: ARSEL YUSUF EŞKUT


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.8° / 13.8°