ADANA’DA  AK PARTİ ADAYI OLURSA, NE OLUR?

ADANA’DA  AK PARTİ ADAYI OLURSA, NE OLUR?

Seçim tarihi yaklaştıkça meraklar tavan yapmış durumda.

Bu merak Şehri iyi yönetme konusunda olduğunu sanmıyorum. Merak dediğimiz, A. Adayların nasıl aday olurum merakı. Ülkede kötü bir durum adayların Genel merkezlerde birkaç kişinin vicdanına kalması. Ya da şöyle deyim geçmişte birçok adayın para karşılığı aday olduğu iddiası çok yaygın.

Günlerdir Adana MHP Adayı olacak şu aday olacak, hatta 2019 rövanşı olacak, Hüseyin sözlü olursa gibi söylemler ayyuka çıkmıştı. Fakat son günlerde kamuoyuna düşen haberlerde Adana’da Ak Parti adayı olacak haberi düşmüştü.

Sonrası malum gerçi MHP’liler açık ve net olarak dile getiremezse de sessiz şekilde bu olamaz söylemleri çok azla. Neden basit, MHP Adana’da kurulmuş bir parti hatta iki genel Başkanı Adanalı olan Genel Başkanlarla yönetilmiş bir parti.

Yani işin içinde Duygusallık var. Bu olgu MHP cenahında bir üzüntü yaratmış durumda. Demem o ki, MHP seçmeni seçimlerde AKP adayına oy vermede çok duralayacaktır bana göre.

Bunun aynısını CHP’de yaşanan Alevi vatandaşların Kemal Kılıçdaroğlu’nu görevden gidiş şekline çok kızıp sosyal medyada oy vermeyeceğiz söylemleri ile örtüştürebiliriz. Sadece bunluda sınırlı değil olay aslında, AKP’nin çıkaracağı adayda çok önemli. Bu Aday mevcut Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile yarışabilecek mi? Yani onun kadar tanınma oranı var mı? Siyasette helede yerelde tanınma çok önemli, yani parti değil bazen aday öne çıkar halkın gözünde. Kamuoyunda dillendirilen birkaç aday var. Halil Nacar…Eski il sağlık müdürü, Ömer Çelik destekli ve il Başkanı Ozan Güllaçtı çok istiyor. Gül Demet Sarı, eski Bakan ve milletvekili, onunda adı geçiyor fakat zayıf bence ihtimal. Mahmut Çelik Can, eski Yüreğir Belediye Başkanı görevi bıraktığında Belediyeyi para ile teslim etmesi şu an büyük bir borcun olması onu öne çıkarır fakat, Ömer Çelik ile arasının olmadığını herkes bilir.

Son isim Vali yardımcısı Huriye Hanım, oda isim olarak adı geçiyor fakat olmaz diye düşünürüm. Son haber Televizyoncu Fulya Öztürk’ün adı geçti oda olmaz diye düşünürüm. Bütün bu isimlerin Zeydan karalar karşısında şansı yok diye fikrim. Gerçi seçim bu belli olmaz mantığı çok öne çıkar.

Şimdi,

Cumhur ittifakında bu sorunlar var Muhalefette sorun yok mu? Oradaki en büyük sorun CHP Hala mevcut Belediye Başkanını açıklamadı ve Zeydan Karalar olmayacak diye dedikodu yayanlar kendi adaylarını itibarsızlaştırıyor. Önümüzdeki seçim çok çetin geçecek, iktidar kaybettiği yerleri geri almak, muhalefet buraları koruyup yerine yeni yerler katmak istiyor. Bir sorun daha var CHP’deki yeni yönetim ilk seçimine çıkacak ve kazanmak isteyecek kazanamaz ise oyu düşerse bence, yeni kurultay görünür ufukta

 

Süleyman YALÇIN

17.12.2023 22:17:15

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”