ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NETLEŞİYOR

ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NETLEŞİYOR

Seçimlere 4 ay 10 gün var. 31 Mart’ta yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için siyasi partilerin aday adayları sahaya çıkmaya başladı.

Ak Parti ve MHP, Cumhur ittifakı olarak seçimlere girecek. Adana’da hangi partinin adayı Cumhur ittifakı adayı olacak henüz netlik kazanmadı. Siyasi kulislerde kimine göre adayı MHP, kimine göre Ak Parti aday gösterecek olarak yorumlanıyor. MHP’den Adana Büyükşehir Belediyesi için geçmiş dönem Başkanı Hüseyin Sözlü, geçmiş dönem Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’ın adı geçiyor. Vali Yılmaz’ın Adana Aladağ doğumlu olması nedeniyle listede adı geçen isim.

Ak Parti’de ise geçmiş dönem Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Yüreğir’de 2 dönem Başkanlık yapan Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in adı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında.

İyi Parti’de ise Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ANAP’ta Milletvekilliği yapan, Ak Pati’nin bir dönem Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Mehmet Ali Bilici üzerinde duruluyor. İyi Parti Bilici ile ilgili anket yaptırdığı da ifade ediliyor. İyi Parti Genel Başkanı Me yer alıyor.  Cumhur İttifakının adayı Ak Parti’den yana tercihi halinde sürpriz bir adaydan söz ediliyor, ancak bu isim kamuoyu ile paylaşılmıyor ral Akşener’in Mehmet Bilici ile görüşerek öneri götürdüğü, Bilici’nin bu konuda kararsız olduğu belirtiliyor.İyi Partide bir başka isim de Zihni Aldırmaz. Zihni Akldırmaz, Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılmasından sonra bir dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten isimler arasında yer alıyor.

CHP’de ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yeniden adaylığına kesin gözle bakılıyor. CHP’de ikinci bir isim olarak sadece parti tabanında Adana Milletvekili Ayhan Barut adı konuşuluyor. Ancak Ayhan Barut’un bu konuda bugüne kadar olumlu-olumsuz bir açıklama yapmaması da dikkat çekiyor. ABB Başkanı Zeydan Karalar, seçim çalışmalarına hız verdiği gözleniyor. Bir taraftan açılışlar yapıyor, bir yandan da temeller atıyor. Zeydan Karalar’ın CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyup kaybedenler arasında yer alması ise ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde çok etkin olamayacağı ileri sürülüyor.

İsmail BAŞKAN(www.adanaulus.com)

 

İsmail BAŞKAN

20.11.2023 23:33:14

YAZARLAR


GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR