AHMET ZENBİLCİ’NİN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİN SABAHATTİN EŞBERK’İN İSMİ NE OLACAK ZEYDAN BAŞKAN?

AHMET ZENBİLCİ’NİN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİN SABAHATTİN EŞBERK’İN İSMİ NE OLACAK ZEYDAN BAŞKAN?

Gazeteciler yaşadıkları kentteki olayları, etkinlikleri, gelişmeleri, açılışları ve hizmetleri yakından takip eder, haberleştirir-köşesine taşıyarak yorumlar ve kamuoyuna aktarır.

Gazeteci yaptığı haberleri, yazdığı köşe yazılarının yansımasını takip eder.

Geçtiğimiz günlerde bir açılış yapıldı.

***

Muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı, iktidar partisine mensup milletvekilinin adını taşıyan bulvarın açılışını yaptı.

Tahmin ettiğiniz gibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin adını taşıyan bulvarın açılışını yaptı.

Elbette, muhalefet partisine mensup bir belediye başkanının, iktidar partisine mensup milletvekilinin adını bulvara verdirtmesi taktire şayan bir davranıştır.

***

Belki de Ahmet Zenbilci milletvekili olmadan önce belediye başkanlığı yaptığı için adı bulvara verilmiştir.

Buraya kadar her şey normal. Ancak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin adını bulvara vererek isminin ölümsüzleştirmesini anlarız da, kendi partilisi ve belediye başkanlığı yaparken vefat eden değerli bir şahsiyetin ismini neden bir bulvara, spor tesislerine ya da bir köprüye vermez, ya da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önermez anlayabilmiş değiliz.

***

Kimden mi bahsediyoruz?

Yüreğir İlçesi’nin Kurucu Belediye Başkanı rahmetli, değerli insan Sabahattin Eşberk’den bahsediyoruz.

Halbu ki, Başkan Zeydan Karalar’a 2020 yılında ‘5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’ ile ilgili basın toplantısında Sabahattin Eşberk’in isminin yaşatılması konusunu hatırlatmış hatta bir öneride bulunmuştum.

O toplantıda Başkan Karalar’a ne sormuş, söylemiş ve nasıl cevap almıştım hatırlatmakta fayda var.

***

Başkan Karalar’a, “Yüreğir İlçesi’nde Hüseyin Sözlü döneminde yapımına başlanan Yavuzlar Köprüsü devam edecek mi, yoksa öyle kalacak mı? Köprü tamamlanırsa, Yüreğir Belediyesi Kurucu Başkanı Sabahattin Eşberk’in adı verilebilir mi? Şeklinde soru ve önerime ılımlı ve olumlu yanıt aldığımı söyleyebilirim. Başkan Karalar bu soru ve önerimle ilgili şu yanııt verdi:
“Yavuzlar Köprüsü’nün gerekli olup olmadığını ODTÜ’den mühendislere incelettireceğiz. Eğer olumlu rapor çıkar ve Yavuzlar Köprüsü’nün yapımı doğrultusunda bir karara varırsak tabi ki Yüreğir Belediyesi kurucu başkanımız Sabahattin Eşberk’in adını verebiliriz. Merhum başkanımız Sabahattin Eşberk’i bir kez daha özlemle ve şükranla anıyorum.”

***

Başkan Zeydan Karalar’ın bu cevabından sonra yazıya şöyle devam etmişim

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Yüreğir Belediyesi kurucu Başkanı Sabahattin Eşberk’in ismini yaşatmak adına bir yerlere verilmesi için öncülük edeceğine inancım tamdır. Çünkü, yokluklara rağmen Yüreğir’de görev yapan merhum Başkan Sabahattin Eşberk bunu hakkediyor.
Eğer uzun yıllar sonra CHP Adana Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmışsa kurucu başkan Sabahattin Eşberk’i unutmamalı diye düşünüyorum…

***Sabahattin Eşberk şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da unutulur mu, hatırlanır mı izleyip göreceğiz… Sabahattin Eşberk 1989 yılında Yüreğir Belediye Başkanlığı’na seçilirken, 1993 yılında vefat etmişti.

Sabahattin Eşberk’in ölüm yıldönümü olan 11 Eylül’de de bir yazı yazmıştım.

2 ay önce yazdığım yazıda Başkan Karalar’a Sabahattin Eşberk’in isminin ölümsüzleştirilmesi konusunu hatırlatmış ve şöyle yazmıştım.

***

Ne yazık ki Sabahattin Eşberk'in adının yaşatılması için hiçbir adım atılmadı Büyükşehir Belediyesi tarafından. Sadece Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir Belediye Meclisine sunduğu teklifle Sabahattin Eşberk'in yaşadığı Güneşli Mahallesi 1000 sokağa ismini vererek adını ölümsüzleştirdi. Yüreğir'de doğup büyüyen ve oturan bir vatandaş ve bir gazeteci olarak Fatih Başkana teşekkür ediyorum.

Yüreğir Belediye Başkanı böyle bir atak yaparken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ne yazık ki izlemekle yetindi.

***

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerel seçimlere 5-6 ay kala Yavuzlar Köprüsü’nün yapımını başlattı.

4 yıl neden bekledi onu da anlayabilmiş değiliz.

Yüreğir Belediyesi Kurucu Başkanı Sabahattin Eşberk’in adının yaşatılması için kaç kez yazı yazdık hatırlamıyorum.

Görünen odur ki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a kentin sorunlarıyla ilgili yazılan yazıları, eleştiri ve önerileri etrafında “Danışman” sıfatı olan arkadaşlar bilgilendirmiyor.

Ayrıca Zeydan Karalar bilgilendirilmediği gibi yanındaki yöresindeki kişiler tarafından her şey “Güllük gülistanlık” gösterilerek “Kandırılıyor” gibime geliyor.

***

Halbuki, danışmanların görevi değil midir başkanını bilgilendirmek.

Zeydan Karalar seçimi kaybederse “Adana’da benim göremedim sorunlar, yapılan öneriler bana iletilmedi, kandırıldım” derse de şaşırmamak lazım...

Tekrar hatırlatmak gerekirse Yüreğir kurucu Belediye Başkanı Sabahattin Eşberk’in adını yaşatmak CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesinin vefa borcudur. Eğer Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sabahattin Eşberk’in isminin yaşatılmasına kayıtsız kalırsa Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in Sabahattin Eşberk’in adını verdiği 1000 sokak jesti karşısında ezilir.

Ha derseniz ki konuyu Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşımamız gerekiyor. Umuyorum ki mecliste oylama yapılırken Sabahattin Eşberk’in isminin yaşatılmasına hiçbir üye karşı çıkmayacaktır.

***

Haydi danışmanlar hazır Yavuzlar Köprüsü yapılıyorken, hazır yerel seçimlere gidilirken, Başkan Zeydan Karalar’ı bilgilendirin ve Sabahattin Eşberk’in adının yaşatılmasına vesile olun.

Eğer bunu gerçekleştirmek için adım atmazsanız sizlere “Vefa İstanbul’da bir semt adıymış” hatırlatması yaparlar...

Bilmem kaçıncı kez yazdık, önerdik, umarım dikkate alırsınız...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hüseyin SUNGUR

6.12.2023 17:23:08

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI