BİR ATATÜRK HAYRANI: DANİEL DUMOULİN

Bugün bir düşünürü tanıtmak ve bir yazısını kısaltarak paylaşmak istiyorum: Adı Daniel Dumoulin. Türk Kültürünü ve Tarihini Yaşatma Derneği Başkanı. Gerçek bir Atatürkçü. "Atatürkçü Düşünce" ve ''Çanakkale'' konularında kitapları ve Atatürk fotoğrafları koleksiyonu var. Koleksiyonu CD'lere kaydetmiş; isteyenlere dağıtıyor. Aynı zamanda, yetim Türk çocuklarının eğitimlerine de katkılarda bulunuyor.

 

Bugün bir düşünürü tanıtmak ve bir yazısını kısaltarak paylaşmak istiyorum: Adı Daniel Dumoulin. Türk Kültürünü ve Tarihini Yaşatma Derneği Başkanı. Gerçek bir Atatürkçü. "Atatürkçü Düşünce" ve ''Çanakkale'' konularında kitapları ve Atatürk fotoğrafları koleksiyonu var. Koleksiyonu CD'lere kaydetmiş; isteyenlere dağıtıyor. Aynı zamanda, yetim Türk çocuklarının eğitimlerine de katkılarda bulunuyor. ''Türkiye bir idealdir ve Avrupa'nın geleceğidir,'' diyor. Her yılbaşında kendince kartlar üretip sevdiklerine gönderiyor. Bir yılbaşında dostlarına kendi çektiği bir Türk Bayrağı fotoğrafı göndermiş ve üzerine de, "Bu bayrak bizimdir,'' demiş. “Türkiye, Atatürk’ü Allah’a geri kalan her şeyi Atatürk’e borçlusun,” diyen adam.

İşte yazısı:

29 Ekim 1933. Genç Türk Cumhuriyeti onuncu yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Nutuk’unu şu tarihi sözlerle bitiriyor: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !” 

O dönem her Türk gururlu ve Türk Ulusuna ait olmaktan mutlu idi. Türkiye artık batılı güçler tarafından I. Dünya Savaşı öncesi ufalanmak istenen, Avrupa’nın “Hasta adamı” değildi. Türk Ulusu üstesinden gelinemeyecek denilen zorlukları aşmıştı. I. Dünya Savaşında, dönemin güçlü ordularına zor anlar yaşatmış ama Sevr Anlaşmasından sonra topraklarını kurtarabilmek için müthiş bir bağımsızlık savaşı yapmak zorunda kalmıştı.

Savaş sonunda, Türk Ulusu azimle memleketini modernleştirmeye ve tekrar inşa etmeye koyulmuştu. 1933’ün sonunda, Türk Ulusu bir mucize gerçekleştirdi, Genç Türkiye modern bir millet ve dünyanın gıpta ile baktığı bir halk devleti oldu. Bu istisnai başarının fikir sahibi ve sanatkarı Atatürk, kaderini çizdiği milleti tebrik ediyordu. Kendisini tamamıyla Türkiye’ye vermişti ve bugün Türkiye O’na her şeyi borçlu.

İnsanlık tarihi boyunca hiçbir deha, hiç bir Sezar, halkı, reformları ve daha da önemli şeyleri onun gibi anlatamamıştı. Hepsini ele almış ve başarmıştı. Ama en önemlisi halkına kaybedilmiş olan güveni tekrar sağlamıştı. Türk Ulusunun tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlamıştı. Türk Ulusuna milli ruhu aşılayabilmek, bu duyguyu canlandırmak, Atatürk’ün Türkiye için yaptığı en önemli şeydi.

Vefatından sonra, hiçbir dogma ve tarihte saplanıp kalan hiç bir prensip bırakmamıştı. Ama yetim Türk Ulusuna ve çok sevdiği Türk gençliğine bir ideal bırakmıştı, kendisinin olanı, en güzel olan, VATANI

Türk milleti, kurucusunun bıraktığı idealle nesiller birbirini takip etti, saygın ve güçlü bir millet oldu. Bugün herkesin bir rolü olan ve her gün inşa edilen esere bir taş koyması gereken bir toplumda yaşıyoruz. Bu eserin adı TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR.

Bu görevi ancak sorumlu vatandaş gibi davranarak yerine getirebiliriz. Atalarımızın büyüklüğüne layık olduğumuzu ancak bir soru bize cevaplayabilir: “Bugün Türkiye’nin büyüklüğü ve memleketimin zaferi için ne yaptım?” Bu soruya olumlu bir cevap verebiliyorsak, o zaman Türk olma gururuna hak kazanmış oluruz ve Atatürk düşüncesinin layık takipçileri olduğumuzu sayabiliriz.

BU SÖZLERİ BİZ SÖYLESEK, “HAMASET” DİYECEKLER.

  • ONLAR NE DERSE DESİN. BİZİM GÖREVİMİZ DE BU SÖZLERİ ONLARIN GÖZÜNE SOKMAK OLMALI.

İfral TURGUT

2.04.2024 10:46:00

YAZARLAR


450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”