BİR CESUR YÜREK, BİR ÇAĞDAŞ KAHRAMAN

“Dünyayı kadınlar kurtaracak.” Hiç sevemedim bu sözü. Çünkü hiç inanamadım. Hep hamasi geldi bana. Gereksiz, gerekçesiz, mesnetsiz bir övgü. Tamam dünyayı kadınlar kurtaracak da, neredeler, neden kurtarmıyorlar, neyi bekliyorlar?

 

“Dünyayı kadınlar kurtaracak.” Hiç sevemedim bu sözü. Çünkü hiç inanamadım. Hep hamasi geldi bana. Gereksiz, gerekçesiz, mesnetsiz bir övgü. Tamam dünyayı kadınlar kurtaracak da, neredeler, neden kurtarmıyorlar, neyi bekliyorlar?

Bu sözlere karşı çıkışımın temel nedeni de, insanları kadın-erkek diye ikiye ayırma çabası. Neden kadınları erkeksiz, erkekleri kadınsız düşünüyoruz? Bir araya geldiklerinde, doğanın harika bir bütününü meydana getiren bir olguyu, ikiye bölüp ,”Hadi ayrı ayrı uçun,” demek, bir kuşu kanatlarından birini kırarak uçmaya zorlamak değil midir?

Bu sayfanın devamlı takipçileri hangi milletten, hangi ırktan, hangi rekten, hangi kültürden olursa olsun, her fırsatta fark yaratan kadınları tanıtmaya, onlara minnet borcumuzu, saygılarımızı sunmamız, anılarını yaşatmamız ve asla unutmamamız gerektiğini ısrarla söylediğimi bilirler.

Bir kez daha söylemek istiyorum: Kadın erkeksiz, erkek kadınsız mükemmel bir bütünün kusursuz iki parçasıdır. Sinerjiyi yaratan ise o kusursuz iki parçanın bütünlüğüdür. 

Nereden mi girdim bu konuya? Son zamanlarda tanıdığım, bana ümit veren, eylemleriyle heyecan veren, “İyi ki hala böyle kadınlarımız var,” dedirten bir hanımefendiyi tanımaktan.

ARZU ÇERKEZOĞLU

Doktor, patoloji uzmanı, insan hakları aktivisti, sendikacı. DİSK'in ilk kadın genel sekreteri ve başkanı. 1 Mayısta Surlarda, 3 Mayısta TÜİK’in kapısındaydı. 

Gençlik yıllarında hep öğrenci hareketlerinin içinde. İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonunda kurucu genel sekreteri . 

Doktorluğunun ilk yıllarından itibaren sağlık sendikalarında çalıştı. Tüm Sağlık Sen ve SES’te şube başkanlığı yaptı

Kamu görevi sona erince  Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası'na üye oldu, Genel Başkanlık yaptı.  

Gezi Parkı protestoları sırasında Tayyip Erdoğan tarafından "aşırı sendikacı" olarak nitelendirildi. 2016'da Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmadan sonra Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı.

DİSK'in Genel Başkanı olunca, kadın işçilerde örgütlenme mücadelesinin güçlenmesi ve kadın işçi sayısının artırılması için çalıştı.  

Bir insanı harekete geçiren güç[İT1] , “ödülün bedelden büyük olmasıdır.” Arzu Hanım eylemleri dolayısıyla bedeller ödemiş, görüldüğü kadarıyla daha da ödeyecek gibidir. Acaba bir hanım doktoru muayenehanesinde oturup para kazanmak yerine, yaz-kış, yağmur-fırtına demeden Türkiye’nin her tarafında koşturan ödül nedir? Olsa olsa vatan sevgisi ve insan evladı olmaktır.

Henüz kızım yaşında ama ben öyle bir kadının önünde yakamı ilikleyip elini öpmeye hazırım.

  • NEDEN HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞINI AÇIKLAMAK İÇİN BİR DEREDEN SU GETİREN KADINLARA DUYURULUR.

 

 [İT1]


İfral TURGUT

7.05.2024 21:06:00

YAZARLAR


19 MAYIS’TA GENÇLERE ELEKTRONİK SİGARA UYARISI

10. TEKNOFEST’İN 2024 DURAĞI ADANA!

ADANA’DA 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

ADANA MÜZESİ TÜRKİYE’NİN EN ESKİ 10 MÜZESİNDEN BİRİ

ADANA CHP KADIN KOLLARI BAŞKANINI SEÇİYOR

KOBİLERİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ YÜZDE 90 ORANINDA DESTEKLENECEK

SEYHAN BELEDİYESİ’NDE YENİ ATAMALAR

EVİNİ EVCİL HAYVANLARLA DOLDURMAK DA BİR HASTALIK!

ÇOCUKLARDA OBEZİTE NEDEN ARTTI?

CHP ADANA İl DANIŞMA KURULU 8 HAZİRAN’DA

CHP YÜREĞİR DANIŞMA KURULU

VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 19 MAYIS MESAJI

ADANA’NIN JİMNASTİK ŞAMPİYONLARI

DEMİRÇALI’DAN 19 MAYIS MESAJI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERİN OMUZLARINDA İLELEBET YAŞAYACAK

KANLI: ADANA LAĞIM KOKUYOR!

ÖZEL, BELEDİYELERİ ZİYARET KOŞULUNU AÇIKLADI : MAL VARLIKLARINI AÇIKLARSALAR GELİRİM!