BİZDE DE OLSUN İSTİYORUM

Bazen televizyonda film izlerken Uzakdoğu’daki ya da Avrupa’nın kırsal bölgelerindeki köyleri, kasabaları gördüğümde için gidiyor. “İşte benim yaşayacağım yer böyle olmalı” diyorum.

Bazen televizyonda film izlerken Uzakdoğu’daki ya da Avrupa’nın kırsal bölgelerindeki köyleri, kasabaları gördüğümde için gidiyor.

“İşte benim yaşayacağım yer böyle olmalı” diyorum.

Göz alabildiğince bir yeşillik; dağlar, nehirler, göller ve ağaçlar… Her yer yemyeşil. Yollar düzgün, yol kenarlarındaki bağlar, bahçeler rengarenk. Evler de öyle.

Bizim köy dediğimiz yerler, adeta şehir gibi. Ne istersen var. Belki her birinden bir tane ama lokantası da var, marketi de. İnsanlar koca koca alışveriş mağazalarına gitmeye gerek duymadan yaşadıkları yerlerde ihtiyaç duydukları şeyleri satın alabiliyor.

Evlerinin önünde araçlarını park edecekleri yerler, gezip dolaşacakları dinlenme alanları var. Tabii görüntü bir tatil köyüne benzese de, insanlar burada ömür boyu yaşayıp, çalışıp, ömrünü tüketebiliyor.

Benim dikkatimi çeken en önemli şey ise yaşam alanlarının düzeni, tertibi ve temizliği.

Yol kenarlarına gelişigüzel atılmış çöpler, poşetler, eşya parçaları ya da başka atık maddeler yok. Yollar düzgün asfaltlanmış, öyle tümsekler, çukurlar ve herhangi bir kazaya neden olabilecek bozukluk hiç görünmüyor.

Yayalar için kaldırımlar var. Kaldırımların belli yerlerinde geniş yapraklı ağaçlar dikilmiş. Ağaçların altına banklar koyulmuş.

Araç kullanan da, bisiklete binen de, yayalar da kendilerine tahsis edilmiş alanlarda rahat ve sorunsuz bir şekilde gezip dolaşabiliyor.

Ve ben de ister bir sinema filmi, isterse dizi film olsun, buralarda çekilmiş görüntüleri kaliteli bir doğa belgeseli izler gibi izliyor ve rahatladığımı hissediyorum. Bu filmlerdeki insan davranışlarını görüyor ve gözlüyorum. Bazen de bizim televizyonlardaki film ve dizi film sahneleriyle kıyaslıyorum.

Bir yerde insanı geren sahneler, bir yerde rahatlatan görüntüler. Bir yerde kavga, dövüş, şiddet, bağırtı, çağırtı ve silah gösterileri, bir yerde yaşamla ilgili eğitici, öğretici, iyiye, güzele ve doğruya yönlendiren sahneler, konuşmalar, davranışlar.

Ve ben el alemin filmini, dizisini izlerken gördüğüm sahnelere gıpta etmek bir yana kıskanıyorum. Kendi ülkemdeki köylerin, kasabaların, şehirlerin de hep böyle olmasını istiyorum.

Kargaşadan, gürültüden uzak olalım, en azından televizyonlarda bu tür şeyler yayınlanıp, moralimiz bozulmasın, çocuklarımız kötü etkilenmesin, psikolojimiz bozulmasın istiyorum.

En önemlisi de önümüzde bir yerel seçim var ve muhtarlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Seçilecek olanların hayata ve yönetecekleri yerlere bu gözle bakıp, bu düşüncelerle hizmet ve yatırım yapmalarını istiyorum.

Onlardan seçim öncesi de böyle şeyler yapacaklarına dair sözler duymayı bekliyorum. Kavga, tartışma, sürtüşme ve “sen yaptın, ben yaptım” gibi söz düellosu değil, insan yaşamını güzelleştirecek, yaşam çıtasını yükseltecek çalışmalar bekliyorum.


Tuncay DAĞLI

29.02.2024 23:57:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”