'BURASI ÜNİVERSİTE KERBELA ÇÖLÜ DEĞİL Kİ SUSUZLUKTAN ŞEHİT DÜŞELİM'

Çukurova Üniversitesi Hastane Durağı'ndaki çeşme 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin izini taşıyor. Depremin hasar verdiği çeşmenin muslukları kırık, musluk başlıkları yok. Tuğlaları parçalanan çeşmede sular boşa akıyor.

 

Çukurova Üniversitesi'nin yerleşke kapısına varmadan sol kol üzerinde Balcalı Hastanesi Otobüs Duraği 'nda bulunan çeşmeden en fazla durakta otobüs bekleyen hasta, hasta yakınları ve öğrenciler yararlanıyor.

***

Depremden hasar gören çeşmede insanlar 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana bir damla su içmeye hasret. Su akıyor ama boşa akiyor. Musluklar kırık olduğu için insanlar suyu kana kana içemiyor.

***

Durakta her gün yüzlerce insan otobüse binmek için bekliyor. Susayanlar bu çeşmeden yararlanamıyor. Çeşmeye 100 metre uzaklıkta Groseri Mağazası ve kantinler yer alıyor. Özellikle öğleyin kantinler öğrencilerle dolup taşıyor.

***

Öğrencilerin yanısıra evlerine gitmek için bekleyen hasta ve hasta yakınları su ihtiyacını çeşmedeki berak sudan değil, hazır su satın alarak gideriyor. Oysa uzmanlar şişe suyunun şebeke suyuna nazaran daha sağlıksız ve daha riskli olduğunu söylüyor.

***

Kaliteli yaşam için şebeke suyunun daha yararlı olduğunun bilinmesine karşın, halk çeşmeden yararlanamıyorsa ilgililerin oturup düşünerek çözüm bulmaları gerekmez mı? Milyonlar harcanıyor ki 3 musluk alıp takıldı mi halk rahatlıkla suyu içmiş olacak.

***

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 14 ay geçti ama izi hala duruyor. Bu görüntü Turkiyenin saygın üniversitenin imajını yerle yeksan etmesin isteniyor.

***

Çeşmenin karşısında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Ürün Satış Noktası bulunuyor. Hastaneden çıkan insanlar bu noktaya uğrayarak temel gıda ihtiyaçlarını satın alıyor ama çeşmeden bir damla su içmeye hasret kalıyor.

***

Hastaneye her gittiğimde aynı manzara ile karşılaşıyorum. Rektörlük Makamı bu ufak işlerle uğraşacak değil ya!

***

Peki fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademisyenlerin, araştırma görevlileri, uzmanlar sözkonusu Satış Noktasına uğramadıklarını düşünelim ya hastane başhekimi, idari personeller veya hemşireler hiç ayaklarının düşmediği söylenemez. Söylense de inandırıcı olmaz, olamaz.

***

Çeşmenin 5 metre uzağındaki bankta oturan hastaların yanina giderek ayni soruyu soruyorum. 60 yaşlarında Ömer Karakuş adlı

hasta bakınız ne diyor:

***

"Balcali Hastanesi'nde 3 yıldır tedavi görüyorum. Her ay kontrola gelip gidiyorum. Şehirden gelirken bu durakta iniyor bu durakta biniyorum. Susadığım zamanlar oluyor. Avucumu açıp su içemem ki? Yasim da buna el vermiyor. Çocukluğumu yasamak istiyorum ama duraktaki insanlardan cekiniyorum. Musluk kapakları kırık su boşa akıyor. Önünde ağaç da yok, bostan da. Su heba oluyor. Suyun boşa akıp gittigini hiçbir yetkili görmuyor mu? Hani şu servet derler. Servet boyle boşa akar mı? Birkac gun sonra havalar ısınacak. Durakta bekleyenler susmayacak. Söyleyin biz fakir halk o zaman ne yapacağız? Kisura bakmasınlar. Adana suyun bol olduğu şehir. Burası universite Kerbela Çölü değil ki bizler susuzluktan şehit düşelim"

***

Bu kıymetli insana verecek bir yanıt bulamadım. Çeşmenin hem videosunu hem de fotoğrafını çektim. Kamuoyunun dikkatine sunmak adına. Belki bir yetkili çıkar 3 musluk aldırıp çeşmeye taktırır hergun hastaneye gelen yüzlerce insan şişe suyu satın almaktan kurtulur. Hem de daha sağlıklı su içmiş olur.

***

"Olur mu"? dediğinizi duyar gibiyim. Ben de hamuoyu adina derim ki neden olmasın. Milyonluk ihale değil ya, 300-500 lira...


Düzgün COŞKUN

6.05.2024 23:49:00

YAZARLAR


19 MAYIS’TA GENÇLERE ELEKTRONİK SİGARA UYARISI

10. TEKNOFEST’İN 2024 DURAĞI ADANA!

ADANA’DA 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

ADANA MÜZESİ TÜRKİYE’NİN EN ESKİ 10 MÜZESİNDEN BİRİ

ADANA CHP KADIN KOLLARI BAŞKANINI SEÇİYOR

KOBİLERİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ YÜZDE 90 ORANINDA DESTEKLENECEK

SEYHAN BELEDİYESİ’NDE YENİ ATAMALAR

EVİNİ EVCİL HAYVANLARLA DOLDURMAK DA BİR HASTALIK!

ÇOCUKLARDA OBEZİTE NEDEN ARTTI?

CHP ADANA İl DANIŞMA KURULU 8 HAZİRAN’DA

CHP YÜREĞİR DANIŞMA KURULU

VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 19 MAYIS MESAJI

ADANA’NIN JİMNASTİK ŞAMPİYONLARI

DEMİRÇALI’DAN 19 MAYIS MESAJI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERİN OMUZLARINDA İLELEBET YAŞAYACAK

KANLI: ADANA LAĞIM KOKUYOR!

ÖZEL, BELEDİYELERİ ZİYARET KOŞULUNU AÇIKLADI : MAL VARLIKLARINI AÇIKLARSALAR GELİRİM!