CHP ÖZGÜR ÖZEL İLE “UMUT”’ OLABİLECEK Mİ?

CHP ÖZGÜR ÖZEL İLE “UMUT”’ OLABİLECEK Mİ?






Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle kurultayını bir yıl erteledi.  Seçimler oldu ve Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimde kazanan Ak Parti ve Cumhur İttifakı oldu.





CHP Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedilince kurultay sürecini başlattı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonucunu bir türlü “yenildik” veya “kaybettik”  olarak değerlendiremedi. “Kazanamadık” dedi. Aslında Kılıçdaroğlu 28 Mayıs gecesi CHP’yi kurultaya taşıyacağını açıklamalı ve aday olmayacağını ilan etmesi bekleniyordu. Bunu yapmadı, yapamadı ya da çevresindekiler buna izin vermedi. Bugüne gelindi





38. CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu illerin desteğini alarak seçime büyük bir güçle girdiği mesajı verildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Grup Başkanı olarak önerdiği Özgür Özel, “Değişimciler”in adayı oldu ve birlikte yol yürüdüğü,  Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıktı.





Aslında Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi milletvekili olmadığı için Özgür Özel’i TBMM’de partisinin grup başkanı olarak önermesiyle Genel Başkanlık koltuğunu da teslim etmiş oldu. Bunu böyle yorumlamak gerekiyordu böyle de oldu.





Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıla yakın süredir CHP Genel Başkanlığını yürüttü. Merhum Deniz Baykal’ın bir “kaset” nedeniyle görevinden ayrılmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu ilk kurultayda hem de tek aday ve üstelik çok büyükr “Umut” olarak CHP Genel Başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu girdiği seçimlerin hiç birini kazanamadı, hepsini kaybetti. Son kurultayda da CHP Genel Başkanlığını kaybetti.





13 yıl CHP Genel Başkanlığı yapan Kemal Kılıçdaroğlu aslında hem CHP’de, hem siyasette hem de Türkiye’de iz bırakan isim oldu. Ankara’dan İstanbul’a yaptığı, “Hak, hukuk, Adalet” yürüyüşü çok önemliydi. 2019 seçimlerinde başta İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin gibi 11 Büyükşehir’in CHP tarafından kazanılması da ayrı bir önem taşıyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok farklı yapıdaki 6 siyasi parti ile bir masada toplanmasını sağlaması da siyaseten çok önemliydi.





Kılıçdaroğlu hak etmediği şekilde CHP Genel Başkanlığından ayrıldı. Bunu kendisi istedi elbette.





CHP’de yeni bir dönem başladı.





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun destek verdiği Manisa Milletvekili Meclis Grup Başkanı Özgür Özel 2. turda CHP’nin 8. Genel Başkanı seçildi. Özgür Özel CHP’ye “Umut” olabilecek mi? Önümüzdeki belediye seçimleri CHP için de Özgür Özel için de büyük bir sınav olacak. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde, 11 Büyükşehir Belediye Başkanlığı korunacak mı?,yanına yeni iller eklenecek mi?





Buradan çıkacak sonuç hem CHP açısından hem de Türkiye açısından çok önem taşıyacak. Yerel seçim sonuçları Türkiye’nin rotasını da belirleyecek.





CHP Kurultayı ve Adana yansımaları da ayrı bir yazı konusu olacak. ABB Başkanı Zeydan Karalar bundan sonra ne yapacak? İlk kez Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi orada da kaybedenler tarafında yer aldı.



İsmail BAŞKAN

5.11.2023 15:47:21

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”