CHP’DE ÖZGÜR ÖZEL PORTRESİ

CHP’DE ÖZGÜR ÖZEL PORTRESİ






CHP’ye Manisa Belediye Başkan adayı olarak adı CHP’de duyulan Eczacı Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da doğdu.





İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Orta ve lise öğrenimine İzmir'de Bornova Anadolu Lisesinde başladı, son yılında Manisa Lisesine geçip mezun oldu. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde tamamlamasının ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.









BELEDİYEDE 2 KEZ KAYBETTİ





Özel, 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 2014 yerel seçimlerinde tekrar CHP’den Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı oldu yine seçilemedi.





5 DÖNEMDİR MİLLETVEKİLİ









Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda CHP parti meclisi üyesi seçildi. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi oldu. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP grup başkanvekilliği görevine seçildi.





MADENCİLERLE ADINI DUYURDU





Soma Maden Ocağındaki gelişmeleri yakından takip etti. Facia öncesi madencilerin sorunlarını CHP Milletvekili olarak TBMM’ne taşıyan isim oldu. Özel, diğer CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma'daki maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulmasını teklif etti. Bu önergenin gündeme alınmasıyla ilgili yaptığı 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerini dile getirdi. 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası  ülke gündeminde uzun süre tartışıldı.





DEPREMDE BELEDİYE BAŞKANI İLE TARTIŞAN İSİM









14 Mayıs seçimlerinde başta Adana olmak üzere Milletvekili listelerinin hazırlanmasında etkin olan isimlerden biri olarak CHP’de anılıyor. Özgür Özel Hatay Samandağ’da depremde CHP geçmiş dönem Milletvekili ve Samandağ Belediye Başkanı ile tartışmasıyla da sosyal medyada tartışılan isimlerden oldu.





ÖZEL, CHP’NİN MECLİS GRUP BAŞKANI









İki turlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamaması sonucu Özgür Özel, partisinin Grup Başkanlığına getirildi.





Genel başkanlık için adı geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in adı parti içinde işaret edilen “Kavgasız değişim” konusunda gündeme geliyor.





ÖZGÜR ÖZEL KENDİNİ BÖYLE TANITIYOR













CHP Genel Başkan Adaylığında en etkili isimlerden eczacı olan Manisa Milletvekili Özgür Özel'i tanıtmaya devam edeceğiz.



İsmail BAŞKAN

24.06.2023 16:57:44

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”