DOĞRU SORULAR, HAYATIMIZI DEĞİŞTİRİR

DOĞRU SORULAR, HAYATIMIZI DEĞİŞTİRİR


Merhabalar ışık parçalarım. Umarım herkes çok çok iyidir. Bu haftaki konumuz.





Soru sormanın gücü;





Doğru sorular, hayatımızı değistirir.





Bilinçaltımız büyük bir bilgi deposudur, yapısı gereği her sorumuza cevap verir. Ve biz soru sormaya çocukluğumuzdan itibaren başlarız, tüm hayatımız boyunca soru sorarız. Çocukken çevremizi tanımak için, bu ne ? diye sorular sorarız. Sonra, bu ne işe yarar ? bu kim ? Büyüdükçe sorularımız değişir. Beni seviyor mu? Ben bunu hak edecek ne yaptım? Sınavı kazanabilecek miyim? Neden bunlar hep benim başıma geliyor? Eminim sizde gün içinde kendi kendimize sorduğumuz soruları hatırlamaya başladinız. Bu gün ne giysem, ne yemek yapsam, nereye gitsem, hangi cafede otursam, hangi filmi izlesem? 





Hayatımızın her alanında sorular var.





İnsan beyni yaklaşık 1.4 1.5 kilogram ağırlığında vücudunuzu ve hayatınızı yöneten olağanüstü karmaşık ağlardan oluşan milyarlarca sinir hücresinden meydana geliyor. Bu karmaşık yapıda büyük bir düzen var bu düzenin önemli bir parçası da sorulardır. Beyniniz gün içinde karşılaştığı verileri çeşitli sorular ile içeri alır. Bu bilgiyi daha önce duydunmu, bu bilgiyi daha önce gördünmü bilgiyi bugün dün veya geçtiğimiz yıllarda duyduğum bilgilerin de aynı olarak ele alabilir miyim bu bilgi daha önceki ile aynı değilse nereye uyar bu bilgileri ne yapabilirim bu gibi sorularla karşılaştığınız yeni eski benzer tüm verileri beyniniz yönetir beyin ele aldığı işler gruplandırır ihtiyaç halinde geri çağırmak için depolar. Beyin tıpkı bir bilgisayar gibi, ancak çok daha hızlı çalışır. Teknolojisi ile nano saniye içinde işlem yapan bir bilgisayardan bile hızlı olduğunu söyleyebiliriz yani farkında bile olmadan, bu kadar kısa bir sürede soru sorar ve cevabı da verebiliriz.





Bizim yapmamız gereken doğru sorular sormak.





Olumsuz bir şey yaşadığımız da, bu neden benim başıma geliyor? Sorusunu sorarsak, bilinçaltımız bize yaşadığımız olumsuzluğu büyüktecek cevaplar getirecektir. Ama ben bu yaşadığımdan ne öğrenmeliyim? yada bu durumu nasıl kolaylıkla atlatabilirim ? sorularını sorarsak, beynimiz bu durumdan kolayca çıkacağımız yollar gösterir.





Hayatımız dan Neden sorusunu çıkarıp onun yerine Nasıl sorusunu kullandığımız da, sorun değil, çözüm odaklı düşünmeye başlarız. Ve biz odağımız neredeyse onu büyütürüz.





Neden benim param yok ? Niye başarılı olamıyorum ? Niye ev alamıyorum ? Niye tatile gidemiyorum? Neden çalıştığım yerde o kadar kişi varken ben kovuldum? Neden geçinemiyorum ? Neden bana kötü insanlar denk geliyor? Neden zayıflayamıyorum?





Bunlar hayatımızı zorlaştıracak ve işin içinden çıkamayacağımız hale getirecek, hatta bizi depresyona sürükleyecek sorular.





Nasıl daha çok para kazanabilirim ? Nasıl daha başarılı olabilirim? Nasıl kolaylıkla zayıflarım?





Hayatıma daha iyi insanları nasıl alabilirim?





Nasıl güzel bir tatil yapabilirim ?





Bunlar da hayatımızı kolaylaştıracak bilinçaltımızın bize yeni yollar açmasını sağlayacak pozitif sorular. Hayatınızda ne istiyorsanız onun sorusunu sormaya başlayın. Cevap vermeyin sadece soruları sorun ve bırakın. Bilinç aldınız tüm Evren ile işbirliği yaparak size cevapları bulup getirecek kişileri olayları durumları bir araya getirecek, sadece rahat olun. Sorularınızı sorarken hissettiğimiz duygu durumu çok önemli. Heyecanla ve merakla sormalıyız, tıpkı çocukluğumuzdaki gibi. Şüphelenerek ya da kahrederek soru sormanın bize hiçbir faydası olmayacak emin olun. 





Kendimizi gerçekten tanımamızı, ruhumuzun bize yol göstermesini sağlayacak çok önemli sorular. Lütfen bunları düzenli olarak Kendi kendinize sorun ama cevaplamayın, sorun ve bırakın, cevaplar size kendiliğinden gelecek.





Ben kimim? 





Gerçekten ne istiyorum?





Yaşam amacım nedir?





İnsanlar için ne yapabilirim dünyaya nasıl faydalı olabilirim?





Hayatımda nelere şükretmeliyim?





Ayrıca belirlediğiniz olumlama cümlelerinde soru olarak kullanabilirsiniz. Bu değişimi hızlandıracaktır. 





Nasıl kendimi daha çok sevebilirim?





Nasıl kendimi daha değerli hissedebilirim?





Tüm geçmişimi kolaylıkla nasıl affederim?





Nasıl Özgür hissedebilirim?





Nasıl kolaylıkla iyileşirim? 





Bu şekilde olumlu soruları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.





Kısacası ışık parçalarım, cevabından hoşlanacağınız sorular sormayı alışkanlık haline getirmeliyiz.





Sevgiyle kalın ışık parçalarım





Dilek Gülmen.



Dilek Gülmen

12.11.2023 01:24:37

YAZARLAR


SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN VERGİ ÖDEME HATIRLATMASI

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ”

APARTMANDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİY ÜRETMİŞLER!

“ÇUKUROVA’YI PARLAYAN BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”        

GÜRER: BORÇLU YAŞAMIN SONUNDA CEZAEVİ VAR

“YÜREĞİR’E YATIRIM YAPAN KAZANIR”

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU