RAHAT UYU, ÇÜ SİZİNLE SAYGIN ÜNİVERSİTE OLDU

Üniversitenin kapılarını gazetecilere sonuna kadar açık tutan saygın bir rektör kimliğine sahipti. Hiçbir gazetecinin görüşme talebini reddettiği ne görüldü ne de duyuldu. Açıklama yapmaktan ziyade basın toplantıları düzenleyerek kamuoyunu bilgilendiriyordu.

Rahat uyu ÇÜ sizinle saygın üniversite oldu

Bugün 15 Nisan 2024. Bundan bir yıl önce bugün Çukurova Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr Mithat Özsan'ı kaybetmiştik. Her ne kadar yaşına bağlı ölüm olsa da hatırlamayacak bir bilim insanı değil. Yine hatırlamayacak bir şahsiyet hiç değil. Çukurova Üniversitesi Prof.Dr Mithat Ozsan'ın üstün çaba ve başarılarıyla bugünlere geldi.

***

Sağlığım dolayısıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sıkça gidip gelen zaman zaman yatarak tedavi gören bir insanım. Kampüsü her dolaştığımda fakülte binalarına başımı çevirip baktığımda kampüs içinde Prof.Dr. Mithat Özsan'ı dolaşırken görüyorum sanki.

***

Bu önemli şahsiyet ile onlarca kez haber yapmış, uzun soluklu röportajlara imza atmış bir gazeteci olduğum için ayrıca gurur duyuyorum. Kaldı ki merhum Rektör Özsan’dan etkilenmemek olası değildi. Konuşurken ses tonuna özen gösteriyordu. Tebessüm ederek söze giriyor konuşmasını yine tebessüm ederek son noktayı koyuyordu.

***

Gazetecilere önem veriyordu. Üniversite ile ilgili her konuda makam kapısını rahatlıkla aralayarak sorular sorar bilgi edinirdik.Her gazeteciyle yakından ilgileniyordu. Merhum Ozsan ile birlikte birkaç kez yerleşkeyi gezmiştim. Özellikle turunçgiller konusundaki çalışmaları yakından izliyordum.

***

Üniversitenin kapılarını gazetecilere sonuna kadar açık tutan saygın bir rektör kimliğine sahipti. Hiçbir gazetecinin görüşme talebini reddettiği ne görüldü ne de duyuldu. Açıklama yapmaktan ziyade basın toplantıları düzenleyerek kamuoyunu bilgilendiriyordu.

***

Prof.Dr Mithat Özsan Çukurova Üniversitesi'ni Adana dolayısıyla Bölge ile özdeşleştirmişti adeta. Kişiliğiyle üstün performansıyla insanlara bakış açısıyla gönüllere taht kurmuştu. Çok seveni sayanı vardı. Ama tek bir kişinin çıkıp eleştirisel dil kullandığına tanık olmadım. Adana da tanık olmadı.

***

Kurucu Rektör Prof. Dr.Mithat Özsan’ın Adana'nın dolayısıyla ülkenin gelişmesinde bilimsel alanlarda başarı elde etmesinde büyük emeği var.

***

Bu deferli bilim insan bir yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Üniversite Mezarlığı’nda uyuyor. Rahat uyu saygın insan ruhun şad mekanın cennet olsun. Toprak teninizi incitmesin. Çukurova Üniversitesi gösterdiğiniz yolda çağdaş normlarda dünyanın saygın üniversiteleri arasındaki yerini korumaya devam ediyor.

***

Türkiye'ye kazandırdığınz bilim insanları bugün yolunuzdan yürüyor. Çukurova Üniversitesi nitelik açısından her geçen yıl büyüyor. Siz milyonların yüreğinde yaşıyorsunuz değerli bilim insanı. Bu bağlamda size rahat uyumak düşüyor. Ölüm yıldönümünde sizi saygı özlem ve rahmetle anıyoruz.


Düzgün COŞKUN

15.04.2024 21:15:00

YAZARLAR


SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ