TABANIN GÜCÜNÜ GÖZ ARDI ETMEYİN

TABANIN GÜCÜNÜ GÖZ ARDI ETMEYİN

“Muhalefetin” içinde bulunduğu kısır döngü, “iktidarın” canlı kalmasındaki en büyük etmen! Eğer şu an yirmi iki yıllık “iktidar”, bunca yaşanan doyumsuzluğa/ açlığa/ yoksunluğa karşın “dimdik” durabiliyor, bir de üzerine halktan “tanımlanamayacak” biçimde oy alabiliyorsa “muhalefet” bunun hesabını vermeli! Halkı bir araya getirecek “aklın” almayacağı kadar “neden” varken, birbirine “iş birliğinin” de ötesinde/ yalvarırcasına ilkelerini çiğner duruma düşmeleri düşündürücü!

“Muhalefet” daha ne bekliyor halktan; aldığı ücreti ay sonuna yetiştiremiyor, iyi doyamıyor, iyi yaşayamıyor, sevdiklerine sarılamıyor; yetmez mi? Hergün elle tutulamayan onlarca gerekçeyle yerel seçimler için kurgular yapıyorlar! “İktidar”, birbirine benzemez onlarca yasaya “torbada” yer verirken, elmayla armudu aynı kefede tartabildiğini birçok kez gösterirken, yolsuzluk/ metal yorgunluğu/ şatafat/ haksızlık doruğa yükselmişken… “Muhalefetin” tabana seslenmesi zor mu?

***

Kim ne derse/ desin; bu yaşananlarda yurttaşın “suçu” yok! Ne yapması gerekiyordu başka? Açlıkla/ yoklukla sınanması yetmez mi? İkili ilişkilerde “inandırıcılık” diye bir olgu var! “İnandırıcı” olduğunuzu gösterebilirseniz, karşınızdaki yanınızda yer almasını bilir! İnandırıcılığınız yoksa, güven vermemişseniz de sizden uzaklaşır, sizden desteğini çeker!

İster sevelim, isterse sevmeyelim; “iktidarın” anlattıkları “hep” yurttaşa “inandırıcı” geldi! “Aya yolculuk var” dediğinde de, “aya otoban yol” dediğinde de, “çalışanları enflasyon altında ezdirmedik” dediğinde de… Kızmayın; demek ki “muhalefetin” anlattıklarının tutunacak dalı yok!

***

Emeklinin durumu ortada, çalışan/ asgari ücretli emekçilerin durumu ortada… Ülke nüfusunun kaçta kaçını oluşturduğunu bir düşünsenize! Bu büyük bir kitle! Acıları büyük, sorunları dorukta, yaşama tutunacak dalları her gün biraz daha güçsüzleşiyor! Chp’de yapılan kurultayda “yenilik” diye bir eylemden söz edildi, tabandan/ örgütten söz edildi, haktan söz edildi; çıkan sonuç ortada!

Partide herkes “örgütçü”, herkes “örgütlenme” konusunda gereken donanımı üzerinde taşıyor, yaptıkları da “örgütlenmenin” gerekleri… Gelsinler bana inandırsınlar! Düne değin yerden/ yere vuranlarla, “hançer sapladı” diyenlerle birlikte olabilmek için bunca çaba harcamak neden öyleyse, “kazanmak” için demeyin bana!

***

Chp Genel Başkan Yardımcılarından, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’la iletişim kurmaya çalışıyorum! Hepsi on dakika, soracağım iki soru var! İlki Seyhan Belediye Başkan adayının belli olup/ olmadığı, ikincisi İyip’in Adana Anakent Belediyesi’nin isteyip/ istemediği, bu “kararı” verecek olanların “gücü” nereden alıp/ almadıklarını soracaktım! Ulaşabilene, konuşabilene, soru sorabilene aşk olsun; daha önemli konuları vardır, “işbirliğini” sürdürürken parti tabanını hiçe saymak gibi bir çabaları vardır, kimi/ nereden aday yapacaklarını düşünmek gibi bir uğraşları vardır, kim bilir!

Halk, taban “önemsendiğine” inanmadıkça, o “güven” sağlanamadıkça hiçbir seçim “umut” olmayacak; bilelim! Yine açlık, yine doyumsuzluk, yine yolsuzluk, yine yalan/ dolan alıp başını gidecek! Asıl “umut” olduklarını ileri sürenlerin, salt “umutsuzluğun” değil tüm kötü gidişin nedeni olduğu daha iyi anlaşılacak! Yirmi iki yıldır biriken acılara karşın, yaşananları düşünün… Tabanın varlığını göz ardı etmeyin; sarsılın, titreyin artık!

adanaulus

5.12.2023 14:22:12

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI