“YENİ 1 SEYHAN”, NASIL BİR SEYHAN?

Cumhur İttifakı’nın AKP’li Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu,“Yeni 1 Seyhan” tanıtımını yapılacaktı. Birkaç gün öncesinden basına yer/ saat bilgisi verildi. “Yeni 1 Seyhan”, içi dolu olmalıydı. “Yeni/ eski Türkiye” söylemine benzemeyeceğini umduk!

Cumhur İttifakı’nın AKP’li Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu,“Yeni 1 Seyhan” tanıtımını yapılacaktı. Birkaç gün öncesinden basına yer/ saat bilgisi verildi. “Yeni 1 Seyhan”, içi dolu olmalıydı. “Yeni/ eski Türkiye” söylemine benzemeyeceğini umduk! Emekçilerin, ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan dargelirlilerin yaşadıkları ortadayken “yeni” diretmenin anlamı ver mı? Bırakın eskiyi, bugünden düne dönüş gerçekleşecek olsa, yurttaşın kaçı istemez ki…

Neyse, “Yeni 1 Seyhan” denilince meraklanmadım da değil! Belki de “iktidar” biraz da muslukları Seyhan’a döndürecekti, koca kent yoksullaşmayı geride bırakacaktı, herkese “aş” aşabilmeleri için “iş” olanağı sunacaktı; umutla bekliyordum!

Hatipoğlu’nun “Yeni 1 Seyhan” tanıtım bülteninde, “’Yeni 1 Seyhan’ lansmanında projeler” diye yer alıyordu! “Lansman”, herkesin anladığı “tanıtım” demek! Birçok aday bülteninde olduğu gibi, Hatiboğlu’nun bülteninde de Fransızca bir sözcük olan “lansman” kullanılması yeğlendi! Ne mutlu…

“Yeni 1 Seyhan” tanıtımından aralardan beş tümce çıkardım, şöyle: Seyhan için hazırladığımız projelerle, vizyonumuzla, dik duruşumuzla, hevesimizle ve heyecanımızla Cumhur İttifakı olarak Seyhan’ımızın üzerindeki ölü toprağını atacağız. Buradaki dostlarımızla, teşkilatlarımızla, hep birlikte Seyhan’ımıza kendimizi adayacağız. Seyhan gecesiyle, gündüzüyle, insanıyla, hayvanıyla, toprağıyla, havasıyla öyle bir yer ki adeta işlenmemiş bir elmas. Seyhan’ı parlatmaya, herkesin imrendiği, gıpta ettiği, örnek aldığı bir mücevher yapmaya kararlıyız. 1 Nisan’da Yeni Seyhan’a, gerçek 1 Seyhan’a, küllerinden yeniden doğmuş 1 Seyhan’a hazır olun…

Hatipoğlu’nun, basın danışmanlarının basına servis ettiği bültende “Yeni 1 Seyhan” için “proje” denilebilecek bir tümceyi görmedim! Kimi taziye evlerinden, kimi kadın evlerinden, kimi çocuklara kreşten, kimi gençlere spor alanlarından söz ediyor; “Yeni 1 Seyhan” tanıtımındı bunlardan yok! Peki, “Yeni 1 Seyhan”, nasıl bir Seyhan? 

 

Saimbeyli köylüsü için alt geçidin anlamı ne?

Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın çalışmalarını ilgiyle izliyorum… Kırsal ilçelere de büyük önem verdiğini biliyorum. Örneğin Kozan’da, Feke’de, Saimbeyli’de her varışında güzel ilgi gördüğünü de orada yaşayan tanıdıklardan duyuyorum. Elbette, yeniden, beş yıl daha anakentin başında olmak istiyorsa, oralara gidecek, bugüne değin yaptıklarını anımsatarak, bundan sonrası için de söz verecek. 

Karalar, geçtiğimiz hafta Saimbeyli ile köylerini gezdi. Kem köylünün konukseverliğine, hem de Karalar’ın sıcakkanlılığına diyecek sözüm yok! Karalar, halkın arasına girmeyi, onlarla kucaklaşmayı, aynı sofraya oturup yemek yemeyi seviyor da, anlamadığım şu;

Adana merkezde gittiği yerlerde anlattıklarını, Saimbeyli’nin köylerinde de anlatıyor! Görsellere bakıyorum; yanı orman, bir yanı dağ, bir yanı engebeli düzlükte yaptığı konuşmada da aynı değerlendirmelerde bulunuyor! Belediye borçluymuş/ şimdi alacaklı, bulvarlarda alt geçit… bir de önümüzdeki süreç için sekiz alt geçit daha, metro, tramvay, kültür merkezi gerçekleştirecekmiş!

Birden aklıma bedelini halkın ödediği, ancak görmediği/ bilmediği/ geçmediği yollar, köprüler geldi! Bunları “iktidar” yaptığı için ne çok tepki gösterilmişti; anımsayın! Peki, Saimbeyli, ya da köylüsü için Adana’daki tramvayın, alt geçidin, metronun da “anlamı” bu değil mi? Başka mı yoksa? 


Oktay EROL

13.03.2024 18:34:00

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI