YUMRUK HAKEME ATILDI CEZASI FUTBOLA KESİLDİ!

YUMRUK HAKEME ATILDI CEZASI FUTBOLA KESİLDİ!

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından olağanüstü toplanan TFF yönetimi adına konuşan Başkan Mehmet Büyükekşi alınan kararı 'Yeterrrrrrrrrrrrrrrrr' diye açıklayarak tüm ligleri süresiz erteleyip işin kolaycılğına kaçtı.

Önüne gelenin futbol kulüplerinde Başkan yönetim kurulu üyesi olduğu bu sektörde yine en büyük ceza ne yazık ki futbola ve futbolseverlere kesildi.

Gazeteci Özcan Aladağ'ın birgün anlattığı ve yaşanmış bir olayı anlatayım da futbolun kimlerin insafına kaldığını görün.

Profesyonel bir kulübün başkanı ya da yöneticisi tam anımsayamadım bir gün futbol takımının antrenmanını izliyor. Tüm takım topluca antrenman yaparken bir futbolcu tek başına saha kenarında koşuyor. Adam hocayı çağırıp soruyor 'Hoca tüm takım birlikte çalışırken şu futbolcu neden tek başına kosuyor' diyor ve hoca 'Tek başına koşan futbolcunun kondüsyonu eksik. O yüzden koşuyor' cevabını verirken kulüp yetkilisi elini cebine atıyor. 'Al şu parayı kaç liraysa gidip bakkaldan kondüsyon alın' diyor.

Bu da bize şunu gösteriyor ki çok doğru bir tespit olarak değerlendirebiliriz. Parayı verenler kulüplerde Başkan ya da yönetici olursa futbol bir adım ileri gitmez.

Futboldan anlamayanlar sırf parası var diye insanlar futbol kulüplerinin başına getirilirse saldırıların faturası futbola kesilir.

Hakeme yapılan saldırıdan görüyorum ki halen ders çıkaramayan gruplar var. Sosyal medyadan bir video izledim ve futbol adına çok üzüldüm.

Gözaltı öncesi polisler eşliğinde hastaneye götürülen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hastaneden çıkarken bir grup insan ya da taraftar diyebileceğimiz kişiler 'En büyük başkan' diye tezahüratlarda bulunması başkanın uyguladığı şiddete sahip çıkması utanç verici bir durumdu. Bir spor yazarı ve gazeteci olarak şiddet uygulayanlara nasıl sahip çıkılır bunu da görmüş olduk. Kirlenen futbol bundan sonra nasıl temizlenecek, futbolun olmazsa olmazı hakemler sahaya nasıl ve hangi ruh haliyle maç yönetmeye çıkacak merak ediyorum.

Hakemler bundan sonra maçlara çıkarken 'Hata yapmamak için dua edilecek duruma getirildi.. Bir çift sözümüz de hakem eskilerine.. Hakemleri nişan tahtası yaptınız, memnun musunuz?

Sonuç itibariyle yumruk hakem Halil Umut Meler atıldı, ceza süresiz ertelenen futbola kesildi.

Böylece futbol adaletsizliğin kurbanı oldu.

Hüseyin SUNGUR

12.12.2023 09:41:33

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI