MESLEĞİNDEN 3 KEZ İHRAÇ EDİLDİ
Manşet Haber 31.05.2019 13:31:48 0

MESLEĞİNDEN 3 KEZ İHRAÇ EDİLDİ

MESLEĞİNDEN 3 KEZ İHRAÇ EDİLDİ

Adı Münir Korkmaz. Yaşamını eğitime adamış bir öğretmen. O bir KHK’lı.
Münir Korkmaz ile üyesi olduğu Eğim Sen Adana Şubesi’nde bir araya geldik.
Neden ihraç edildiğini, nasıl geçindiğini neler yaptığını sordum.

Münir Korkmaz ilk kez 12 Eylül döneminden mesleğinden ihraç edildiğini söyledi. 4 yıl mesleğinden uzak kaldıktan sonra mahkeme kararı ile öğretmenliğe devam ettiğini söyleyen Münir Kokrmaz’ın ikinci ihracı 29 Ekim 2016 yılında çok anlamlı bir günde Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümünün olduğu gün gerçekleşti. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasadışı terör örgütlerine üyelik iddiasıyla ihraç edilmesi ile ilgili de, “Bu olayla hiçbir ilgilerinin olmadığının” altını çiziyor. eğitim sen yönetimindeki görevler alması nedeniyle ihraç edildiğini, bu yanlış anlaşılmanın da bu şekilde düzeltilmesini dile getiren Korkmaz, “İhracımız ile ilgili yasadışı terör örgütlerine üyelik yardım ve kendilerinin uydurduğu’ iltisak’ deniyor. Biz soĺcu olduğumuz halde kamuoyu bizi feto’dan ihraç sanıyor.Halbu ki biz her zaman bu tür oluşumlara karşı laik bilimsel demokratik eğitimi savunduk.”ifadelerine de vurgu yapıyor.
ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDUM

Münir Kokrmaz 3’ncü kez ihracı CHP’den Çukurova İlçe Belediye Meclis üyesi seçilmesinden sonra yaşadığı belirtiyor. YSK tarafından halk tarafından seçilmesine rağmen meclis üyeliğinden ihraç edilmesine bir anlam veremediğini de ifade eden Münir Korkmaz, “TBMM’nde KHK ile ihraç edilmiş 10 Milletvekili halen görev yapıyor. Onlarda halk tarafından seçildi, ben de halk tarafından seçildim. Benim bir başvuru ile meclis üyeliğimin düşürülmesi bir garip. Bu olay içim bireysel olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdum. Sonucunu bekliyorum” diyor.
EĞİTİM SEN VE KESK NEDENİYE İHRAÇ EDİLDİM

Münir Korkmaz, ihraç süreci ile ilgili şunları söyledi:
“Öncelikle bu bilgi yanlışlığını düzeltelim. Kamuoyunda FETÖ olayı olarak biliniyor. Eğitim Sen ve KESK’li olan 4500 kişi ihraç edildi. Eğitim Sen’den 1500 kişi ihraç edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, bu sendikaları kapatamayacakları için öncü üyeleri ihraç ettiler. En kitlesel ihraç 29 Ekim 2016 tarihinde oldu. Akşam listede ihraç edildiğimizi öğrendik. Hiçbir tebligata gerek duymadılar. “
Yaşadıklarımı anlatabilir misiniz?

“Bizler açığa alındığımızdan bu yana para almıyoruz. Bizi açlıkla sınıyorlar. İş bulamıyoruz. Toplumdan tecrite uğradık, KHk’lıları toplumun, vebalıları gibi gösteriyorlar. Ben 12 Eylül döneminde de ihraç edildim. YSK’ın ihracı ile 3. kez ihraç edilmiş oldum.
YSK MECLİS ÜYELİĞİNDEN İHRAÇ ETTİ
Demokrasi güçleri tarafından, Çukurova Belediye Meclis üyesi adayı oldum ve kazandım. Benim KHK’lı olduğumu bilen bir kişi beni şikayet etti. Şikayet ardından, mazbatam elimden alındı. Şikayet ettik olmadı, olağan üstü itirazda bulunduk o da reddedildi. Anayasa Mahkemesine bireysel başvurduk. Oradan gelecek cevabı bekliyoruz. Bu olay beni çok yaraladı, memur değilim. Halk beni seçti ve bu kararlar ile halkın idaresine ipotek konuldu.

Ben şanslı insanlardan bir tanesiyim, ailem bana sahip çıktı. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bizim sendikamız hep yanımızda duruyor, hem hukuksal hem maddi destek veriyorlar. Diğer sendikalar üyelerini kapıdan içeri almıyorlar. Benim bir diğer şansım, eşim çalışıyor, evim kira değil. Terör örgütü üyesi olmayan ve hakkınız ihraç edilen arkadaşlarımız çok zor durumda. İşsizler, hayata tutunamıyorlar. Biz hayata tutunmaya çalışıyoruz. Çoğumuzda bir suç duyurusu da yok. Öylece bekliyoruz, 3 yıl oldu bekliyoruz. 3 yıldan beri incelememiz devam ediyor. 3 yıldır bize psikolojik savaş açmışlar.”

Adana’da KHK ile ihraç edilenler Eğitim Sen, KESK ve İnsan hakları Derneği gibi çeşitli platformlarda bir araya geliyor. Sorunlarını tartışıyor. Münir Korkmaz, bu toplantıların kendileri için terapi olarak çok faydalı olduğunu dile getirdi. Son olarak KHK mağdurlarının bir araya geldiklerinde de izleyecekleri yolu değerlendirdiklerini dile getirdi.
Nünir Korkmaz, “Biz eylül ayında İnsan Hakları Derneğinde Adana KHK mağdurları olarak bir araya geldik. Bu bir araya gelişimiz çok farklı meslekten farklı düşünceden insanlarız.Bizi biraraya getiren hepimizin yargısız ve hukuksuz şekilde görevlerimizden ihraç edilmemizdir.15 günde biraraya gelip dertleşiyor ve durumuz hakkında kamuoyu oluşturmak için neler yapacağımızı konuşuyoruz.Neler mi yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu.
Adana’da KHK ile ihraç edilenlerin zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü de belirten Münir Korkmaz, yaşamları ile ilgili de şöyle konuştu:
“1-Herkes bizi açığa alındık ve bir miktar maaş aldığımızı sanıyor.Hayır hiç para fln almıyoruz.(Sadece eğitim -Sen üyelerine 1000 tl veriyor)
2-Devlette çalışamadığımız gibi özellerde bu yasak olmadığı halde korkudan bizi çalıştırmıyorlar.
3-Bazı arkadaşların ailesi kendisine zarar vermesin diye arkadaşlarla görüşmüyorlar.
4-Eğer ihraç arkadalın eşi çalışmıyorsa sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar.
5-Pasaportlarımız iptal edildiği için yurtdışına çıkamıyoruz.
6-Bir çok arkadaşımız antideprasan kullanıyor.
7-Bir çoğumuz sigara ve alkol alıyoruz
8-İhraçların neredeyse yüzde ellisi ya boşanmış ya da şiddetli geçimsizlik yaşıyorlar.
9-İhraçların çocukları okullarında akademik anlamda yaşadıkları nedeniyle başarısız oluyorlar
10-Tümümüz ekonomik olarak perişan durumdayız.”







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.8° / 13.8°