MMO ADANA ŞUBEDE GÖREV BÖLÜMÜ
Manşet Haber 19.02.2020 17:45:39 0

MMO ADANA ŞUBEDE GÖREV BÖLÜMÜ

MMO ADANA ŞUBEDE GÖREV BÖLÜMÜ


TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube 25. Dönem Olağan Genel Kurulu`nda seçilen Yönetim Kurulu görev bölümü yaptı.
Mazbatalarını alan MMO Adana Şubesi’nde başkanlığa Ümit Galip Uncu seçilirken, Kerem Şahin Başkan Vekili, Ataol Torun Öztorun Şube Sekreteri, Ozan Deniz Toprak ise Şube Saymanı oldu. Çağdaş Türköz Adana İl Koordinasyon Kurulu’nda MMO’yu temsil edecek. Özgür Çelebi ile Mehmet Samim Aldık ise yönetim kurulu üyesi olarak görevlerini sürdürecek.
25.Dönem Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu, “Kamu çıkarlarını savunmaya, toplumun vicdanı olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdiği açıklaması şöyle:
“Gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin katkısından ve üyelerinin meslek alanlarındaki çalışmaları ile Şube-Oda çalışmalarının bütünlüğünden alan MMO Adana Şubesinin, 25. Dönem Yönetim Kurulu olarak, bilimden, akıldan, özgürlükten, eşitlikten yana katılımcı ve demokratik bir işleyişi sürdüreceğiz. Bilimin ve teknolojinin rehberliğinde halkımızın ve üyelerimizin çıkarları için daha etkin daha özverili başarılı çalışmaları üyelerimizin destek ve katkılarıyla sürdüreceğiz.
Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hak ettiği saygınlığa ve etkinliğe ulaştırmak, meslek disiplinini ve ahlakını korumak; kamunun çıkarlarının korunmasında, ülkenin teknolojik ve bilimsel kalkınmasında gerekli olan tüm girişim ve etkinliklerde bulunmak temel amaçlarımız arasında yer almaya devam edecektir.
MMO Adana Şubemizin 2020-2021 yıllarını kapsayan 25. Çalışma Döneminde üyelerimizden aldığımız gücü, deneyim, birikim ve enerjimizle birleştirerek, mesleki sorumluluklar ile toplumsal sorumluluklarımızı, meslek alanlarımızı koruma ve genişletme çabalarıyla kaynaştırıp bütünleştirerek, yolumuza devam edeceğiz. Üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen, bağımsız, demokratik, özgür bir Türkiye‘de bir arada yaşama çabasının savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Ülkemizde uygulanan sanayi politikaları, bilimi ve teknolojiyi dışlayarak, ucuz işgücünü sanayinin tek temel rekabet aracı haline getirmiştir. Sınai yatırımlar giderek düşmüş, istihdam açığı büyümüş, çalışanların reel gelirleri azalmıştır. Resmi söylemlerin aksine ülkemiz üretim yeteneğini kaybetmektedir.
Bu genel durum üyelerimize de aynen yansımakta, meslektaşlarımızın istihdamı da beklenen düzeyde gerçekleşmemekte, işsizliğe, düşük ücretlere, mesleki tatminsizliğe, meslek alanı dışında çalışmaya ve beyin göçüne yol açmaktadır. Birçok işletmede mühendis istihdamı azalmıştır. Reel ücretlerimiz ise giderek düşmektedir. Meslektaşlarımızın önemli bir bölümü de meslek alanları dışında çalışmaktadır.
Ülkemizin zengin kaynaklarını ülke, kamu ve toplum lehine değerlendirecek orta ve uzun vadeli ulusal stratejiler benimsenmeli, bütçeler de bu çerçevede yatırım, sosyal devlet gereklilikleri ve toplumsal gereksinimler esas alınarak düzenlenmelidir. Ülkemiz bilim ve teknolojide yetkinleşmeli, tüm alanlarda ve tüm sektörlerde demokratik planlamayla ulusal politikalarını oluşturarak uygulamaya koymalıdır.
Üretimi, yatırımı, mühendislik uygulamalarını dışlayan bu politikalara itiraz ediyor, gelecek kuşaklara güzel bir gelecek bırakmak umudu ve inancını taşıyoruz. Geçmişten bugüne örgütlülüğümüzün kıymetli çabaları ve biriktirdikleri ülkemizin ve bizlerin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar içinden süzülen umut ışıklarıdır. Yaşadığımız onca sıkıntı arasında, ileriye bakma ve daha çok çalışma isteği yaratan gelişmeler yol gösterici oldu. Geçmişten bugüne çalışmalarımızda teknik hizmetler,istihdam,örgütlenme, mücadele ve yönetim politikalarımızı ve çalışma anlayışını, insana, mesleğimize ve meslektaşımıza yakışır politikalarla yürüttük. Türkiye’deki üye sayısı 580 binibulan mühendis, mimar ve şehir plancısının temsilcisi olan TMMOB örgütlülüğünün içerisinde, bugün 5.000 ini geçen üye sayısıyla MMO Adana Şube yeni dönemde de üyelerinin her anlamdaki bilgi birikimlerinin ve şubemizin tüm olanaklarının en verimli ortaya çıkartılabilmesi için kolektif çalışmalar yürütecektir. ‘‘Etkin Üye Etkin Oda’’ anlayışıyla geçmişiyle barışık geleceği planlayan bir örgütlülüğü ilerletmeye devam edeceğiz.
Makina Mühendisleri Odası, yeni çalışma döneminde de, örgütünden ve üyelerinden aldığı güçle, karamsarlığa kapılmadan, tüm güçlüklere göğüs gererek, olumsuzluklara direnmesini bilecektir. Şubemizin bugün geldiği nokta üyelerimizin bugün ve geçmişte yaptığı çalışmaların sonucudur ve ortaya çıkan çalışma ortak eserimizdir.”

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°