SEÇMEN LİSTELERİNDE ADINIZ VAR MI?
Manşet Haber 11.05.2018 15:20:48 0

SEÇMEN LİSTELERİNDE ADINIZ VAR MI?

SEÇMEN LİSTELERİNDE ADINIZ VAR MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, 2 Mayıs’ta muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinin 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de askından indirileceğini belirterek, oy kullanacak tüm yurttaşların seçmen listelerinde adlarının olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini bildirdi.
CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter yaptığı yazılı açıklamasında 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacakların listelerinin 2 Mayıs’ta muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını, www.ysk.gov.tr adresinden de seçmen sorgulaması yapılabildiğini hatırlattı. Seçmen listelerinin 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacağının altını çizen Yeter, yurttaşların önceki seçimlerde oy kullanmış olsa da seçmen listelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.
Bazı seçmenlerin yıllardır aynı adreste ikamet etmelerine ve önceki seçimlerde oy kullanmalarına karşın seçmen listelerinde adlarının olmadığı yönünde bilgiler edindiklerini dile getiren Yeter, “18 yaşını dolduran tüm yurttaşlarımız mutlaka seçmen listelerini kontrol etmeliler” dedi.
SEÇMEN LİSTESİNDE ADINIZ YOKSA NE YAPMALISINIZ?
Seçmen listelerinde adları olmayan ya da askı listelerine itiraz edip adreslerini değiştirmek isteyen yurttaşların nüfus müdürlüklerine adres beyan formu ile elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biriyle başvurması ve sonrasında adresini değiştirdiğine dair belgeyle ilçe seçim kuruluna başvurması gerektiğini ifade eden Yeter, “18 yaşını doldurduğu halde seçmen listesinde adlı olmayan gençlerimizin de ‘askıya itiraz ederek’ adlarını seçmen listesine yazdırmaları gerekmektedir. Aksi halde oy kullanabilmeleri mümkün değildir” diye konuştu.
YAZLIKLARDA OY KULLANABİLMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ?
Seçim tarihi olan 24 Haziran’ın yaz tatili dönemine denk geldiğine işaret eden Yeter, yazlık bölgelerde bulunan yurttaşların ise oy kullanabilmek için yazlık adreslerini “birinci ikametgah” olarak bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Yeter, “Seçmenler yalnızca birincil ikametgahının bulunduğu yerde seçmen olabilmektedir” şeklinde konuştu.
YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLER NASIL OY KULLANABİLİR?
Yeter, üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri illerde oylarını kullanabilmeleri için yurtlarda kalan öğrencilerin, okullarının bulunduğu yerde oy kullanmak için, okullarından öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına dair aldıkları belgelerle önce ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmaları ve oy kullanmak için adreslerini birinci adres olarak kaydettirdiklerine dair aldıkları belgeyle ilçe seçim kuruluna başvurup seçmen listelerine yazılmaları gerektiğini ifade etti
ENGELLİ SEÇMENLERİN YAPMASI GEREKENLER
CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, seçmen olan engelli bireylerden sandığa gidebilenlerin veya bir yakınının askı süresi içinde www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanan “Engelli Beyan Formu” ile ilçe seçim kurullarına ya da muhtarlıklara başvurması halinde, sandık atamalarının en kolay oy kullanabilecekleri sandıklara yapılacağını kaydetti. Yeter, yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakınının askı süresi içinde www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanan ‘Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu’ ve yatağa bağımlı olduğu ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile ilçe seçim kurullarına ya da muhtarlıklara başvurması halinde o bölgelerde seyyar sandıklar oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°