SEYHAN, KENDİ ÜRETTİĞİ BOYAYI KULLANIYOR
YEREL YÖNETİM 2.12.2019 18:46:20 0

SEYHAN, KENDİ ÜRETTİĞİ BOYAYI KULLANIYOR

SEYHAN, KENDİ ÜRETTİĞİ BOYAYI KULLANIYOR

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından, Belediyenin imkânları değerlendirilerek kısa süre önce kurulan Boya Atölyesi Seyhan’ı renklendirmeye başladı. Düzenli üretime geçen boya atölyesinde piyasaya göre çok ucuz şekilde üretilen boyalar, Belediyenin ilçedeki hizmetlerinde kullanılıyor.
Her alanda üretime önem verdiklerini belirten Akay, kuruluş ve deneme üretimi safhasındaki boya atölyesinde incelemelerde bulundu. Seyhan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, boya atölyesinde gerçekleştirilen üretimle ekiplerin, Seyhan Danışment Gazi Anadolu Lisesi, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evi ve devlete bağlı bir kreşin bakımnı yaparak yeniden boyadığ boyamanın uygunluk, estetik ve kalite gözetilerek tamamlandığı ifade edildi.
Akay, Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait binada kurulan Boya atölyesinde üretilen boyanın piyasadan daha ucuza imal edildiği için ciddi tasarruf sağladıklarını söyledi. Akay, “Belediyenin ihtiyacı boyayı, personelimizle kendi atölyemizde ürettiğimiz boyadan temin ediyoruz. Dışarıdan boya almıyoruz. Daha ucuza imal ettiğimiz için üreterek tasarruf etmiş oluyoruz” dedi.
Seyhan Belediyesinin ve yöneticilerinin ciddi insan kaynağı ve bilgi birikimi olduğunu aktaran Başkan Akay, “Belediyenin üretimini ihtiyaçlarımız özelinde çeşitlendireceğiz. Piyasanın daha aşağısına üreterek tasarruf edeceğiz. Ürettiğimiz ürünlerden ihtiyacımız dışında kalan kısmını, talep eden Belediyelerle karşılıklı olarak değişim yapacağız. Böylelikle üretime katkı sağlarken, ihtiyaçlarımızı daha ucuza da temin etmiş olacağız” diye konuştu.
Başkan Akay, “Her alanda üreten Seyhan” parolasını hayata geçirmek için çaba harcamaya devam edeceklerini belirtti. “Plastik, yağlı boya ile astar boya üretilebilen atölyede günde 10 ton boya üretim kapasitesi bulunuyor. Boya yine Seyhan Belediyesi ekiplerince Belediyenin ihtiyaçlarında ve kamuya açık alanların boyanmasında kullanılıyor.” dedi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°