SGK VE İŞKUR TEŞVİKLERİNDEN YARARLANIN
Manşet Haber 17.07.2018 01:20:05 0

SGK VE İŞKUR TEŞVİKLERİNDEN YARARLANIN

SGK VE İŞKUR TEŞVİKLERİNDEN YARARLANIN

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesitarafından 2014 yılından bu yana sanayicilere ve çalışanlarına eğitim desteği sağlayan AOSB Akademi kapsamında sanayicilere, “SGK ve İŞKUR Yönü ile 2018 Yılı Teşvikleri” konulu seminer düzenlendi.
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Seyhan Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasında, göreve yeni başlaması nedeniyle Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli'yi tebrik edip, başarılar diledi.
AOSB Yönetimi olarak, kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşların gerek bölge başkanları ve gerekse yöneticileriyle çok iyi diyalog içerisinde olduklarının altını çizen Bekir Sütcü, “AOSB Akademi olarak siz değerli sanayicilerimizin kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm işlemleriyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla seminerler düzenliyoruz. Yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz bu çalışmalarla, sanayicilerimize faydalı olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat da, seminere katılan sanayicilere 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgi verdi.
Yapılandırmada son gün 31 Temmuz
Canbolat, söz konusu kanunla, 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait, 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarının Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını ödemede kolaylıklar getirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı, işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücualacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞKUR sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, asgari işçilik değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan eksik işçilik tutarı, 31.03.2018 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin kesinleşmiş idari para cezasının yarısı silinerek, kalan yarısı ile beraber idari para cezalarının, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellenerek yapılandırılacak.”
Canbolat, yapılandırmadan yararlanmak için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve yapılandırılan tutarın peşin veya ilk taksitini 2018 Ağustos ayında başlatmak üzere ikişer aylık dönemlerde en fazla 18 eşit taksitte ödenmesi gerektiğini ifade etti.
Yapılandırma kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımı tarihinden sonra gecikme zammı ve gecikme cezası uygulanmayacağı bilgisini veren Canbolat, bunun önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.
Milli İstihdam Seferberliği
Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli ise geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde +1 istihdam hedefiyle başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin, bu yıl itibariyle +2 istihdam hedefiyle 2020 yılı sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Karaveli, seferberlik kavramı ruhuna uygun bir biçimde kamu-özel sektör iş birliğinin başarılı bir örneği olarak görülecek Milli İstihdam Seferberliği sayesinde 1 milyon 257 bin 249 kişinin işe yerleştirildiğini sözlerine ekledi.




YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°