TARIMSAL EKİPMANLAR ÇİFTÇİLERE TANITILIYOR
Manşet Haber 18.10.2018 20:38:42 0

TARIMSAL EKİPMANLAR ÇİFTÇİLERE TANITILIYOR

TARIMSAL EKİPMANLAR ÇİFTÇİLERE TANITILIYOR

TürkTraktör, büyüyen tarımsal ekipman ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen TürkTraktör ve New Holland markalı ekipmanlarını çiftçilerle kendi illerinde ve arazi koşullarında bir araya getirmeyi sürdürüyor.
İzmir Torbalı’da başlayan New Holland Ekipman Tanıtım Günleri kapsamında yaklaşık 8820 km yol kateden TürkTraktör ekipleri, yaz boyunca da etkinliklere ara vermediler.
Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde bulunan New Holland bayilerinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Çanakkale, Afyon, Ardahan, Gaziantep, Şanlıurfa, Yozgat, Iğdır, Ankara, Mardin, Bursa, Burdur, Kocaeli, Çorlu, Konya, Antalya, Manisa veÇorum’da toplam 20 ayrı noktada çiftçilerle bir araya gelindi. Bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerde ise 2 bin 500’den fazla kişi ağırlandı.
Yıllardır müşterilerinin ihtiyaçlarına göre en doğru ürün ve en yeni teknolojileri sunan TürkTraktör, düzenlenen etkinliklerinde “Toprak işlemeden hasada, her ekipman burada”sloganıyla TürkTraktör markalı römork, pulluk, gübre serpme makinesi, diskaro, ot toplama tırmığı hububat ekim, tarla ilaçlama, yem karma, çayır biçme, sap-dal parçalama ve toprak işleme makinelerinin yanı sıra New Holland markalı pnömatik ekim, bahçe ilaçlama, küçük balya makineleri, silindirik balya makineleri ve büyük balya makinelerini sergiliyor.
Nisan ayından bu yana aralıksız şekilde süren New Holland Ekipman Tanıtım Günleri’ maratonu Tokat Zile etkinliğini takiben Kırıkkale, Kırşehir ve Adana’da düzenlenecek etkinliklerle bu yıl sona ermiş olacak.
Çiftçilerin beklentilerine göre tasarlanmış teknolojik ekipmanlar
New Holland Ekipman Tanıtım Günleri kapsamında kısa bir değerlendirme yapan TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rehda Cem Akyüz, bu yıl TürkTraktör olarak ekipman alanında çok önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek; “Sahada çiftçilerimiz için en az traktörleri kadar önemli olan ekipmanlar konusunda bu yıl ciddi bir atılım içindeyiz. Yılın başından bu yana, değişen ihtiyaçlara yönelik olarak yeni ve farklı birçok ekipmanı pazara sunarken; aynı zamanda ürün yelpazemizi de ciddi anlamda genişlettik. Yakın zamanda gerçekleştirilen Bursa Tarım Fuarı’nda sadece tarımsal ekipman alanında 40’a yakın farklı çeşit ekipmanımızı sergiledik. Bunların arasında ülkemizde en çok kullanılan ekipmanlar olarak dikkat çeken Konvansiyonel Pulluk ve Römorklar ile ilk kez lansmanını bu fuarda gerçekleştirdiğimizGübre Serpme Makinesi ve Diskaro da yer alıyordu. Bu iki ürünümüzün etkinliklerimize katılan davetlilerimiz tarafından da ilgi göreceğine inanıyoruz. Çiftçilerimiz hem Konya hem de Bursa Tarım fuarlarında ilk kez görücüye çıkardığımız tüm ürünlerimize bayilerimizden ulaşabilirler” diye açıkladı.
Tokat Zile’de Seroto Traktör ev sahipliğinde düzenlenen etkinliği takiben 24 Ekim’de Kırıkkale’de Hacı İbrahimoğulları, Kasım ayında ise Kırşehir Çağlayanlar ve Adana’da Keskinler ev sahipliğinde ekipman etkinlikleri düzenlenecek.
Traktör ve ekipmanın güvenli kullanımına ayrıca dikkat çekilecek olan etkinliklerde çiftçilere aynı zamanda TürkTraktör’ün çiftçiler ve tüm traktör kullanıcılarına güvenli sürüş bilinci aşılamak üzere hayata geçirdiği “Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım” projesi kapsamında, Güvenli Sürüş Eğitimleri de verilecek.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°