TÜRKMEN: “AKP’NİN ADALET ANLAYIŞI!”
Manşet Haber 23.01.2017 15:18:36 0

TÜRKMEN: “AKP’NİN ADALET ANLAYIŞI!”

TÜRKMEN: “AKP’NİN ADALET ANLAYIŞI!”

Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt faciasıyla ilgili tutuklu 4 dernek yöneticisinin serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, “Bu karar, AKP’nin adalet anlayışının son örneğidir” dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Aladağ Yurdu Dernek yöneticilerinden dördünün serbest bırakılmalarının öğrenci aileleri başta olmak üzere kamuoyu vicdanını derinden yaraladığını söyledi. Tahliye edilen bu kişilerin tali kusurlu bulunduklarının bilirkişi raporlarıyla tespit edildiğini hatırlatan Elif Doğan Türkmen, “ Tahliye gerekçesinde bilirkişi raporu deniyor. Ancak tali kusurlu tanımı sonuçta kusurlu demektir ve kusursuz olmadıklarının tespitidir” dedi.
HUKUK GARABETİ
Bu nasıl hukuk? Bu nasıl adalet?” diye tepkisini dile getiren Elif Doğan Türkmen, “11 çocuğumuzun öldüğü bu olayda kusurlu olan 4 yöneticinin tahliyesi hukuk garabetidir. Bu AKP’nin kurmak istediği Türkiye’nin ayak sesleridir. Tahliye kararı ile serbest bırakılan bu sorumlular ihmallerinden dolayı yanarak can veren 11 yavrumuzun her biri için birer hafta bile tutuklu kalmadılar. Bunun takdirini 80 milyonun vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.
Tek adam rejimi için Meclis’i gece gündüz çalıştıran AKP’nin, Aladağ Yangınını Araştırmak için kurulan komisyona hala üye bildirmediğini, toplumun yaşadığı büyük acıları küllenmeye bıraktığını da vurgulayan Elif Doğan Türkmen, “AKP adaleti sağlamaya değil, sorunları halının altına süpürmeyi tercih ediyor”

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°