YAZ SPOR OKULLARINDAN 12 BİN KİŞİ YARARLANIYOR
Manşet Haber 21.07.2019 13:13:37 0

YAZ SPOR OKULLARINDAN 12 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

YAZ SPOR OKULLARINDAN 12 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesi, spor aracılığıyla bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanması, kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak amaçlarıyla açılan yaz spor okullarında; 11950 çocuk ve genç, uzman spor eğitmenleri eşliğinde 5 farklı branşta spor eğitimi alıyor.
Adana’nın bir çok alanda olduğu gibi, sporda da güçlenmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, her konuda çıtayı yükseltmeyi hedefleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Zeydan Karalar, çocuk ve gençlerin sporun pozitif enerjisini bedenlerine ve ruhlarına aktarmaları için Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulları’nın faaliyette olduğunu açıkladı.
5 farklı branşta hizmet veren yaz spor okullarında eğitim gören 7-15 yaş arası çocuk ve gençler, eğitmenleri eşliğinde bilinçli spor yapmanın ayrıcalığını yaşıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın koordinesinde açılan yüzme, futbol, basketbol, güreş ve tenis branşlarında eğitim gören çocuklar ve gençler, yaz tatillerini sporla dolu geçiriyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan 29 açık ve kapalı havuzda eğitim gören yaklaşık 10 bin genç ve çocuk, bir yandan temel yüzme tekniklerini öğrenirken, diğer yandan sağlıklı ve hijyenik havuzlarda serinlemenin keyfini yaşıyor.
Kızıldağ, Ceyhan, Güneşli, Denizli, Mithatpaşa ve eski Köy Hizmetleri Tesisleri’ndeki futbol sahalarında açılan futbol okullarında ise 1000 çocuğa futbol eğitimi veriliyor. Ceyhan, Kozan, Karaisalı ve Adana ASKİ Spor Salonu’nda açılan güreş okullarında 250 çocuk ve genç ata sporu güreşe dair teknikleri öğreniyor, minder üzerinde eğitmenleri eşliğinde yeteneklerini sergiliyor.
Teniste 200, basketbolda 600 minik ve genç de, söz konusu branşlarda ilerleyebilmek, bu olmasa bile sporun faydalarından yararlanabilmek ve büyülü dünyasında yer almak amaçlarıyla eğitim alıp ter döküyor.
Adanalı binlerce çocuk ve genç, Büyükşehir Belediyesi’nin spor okullarında neşe dolu günler geçirip, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmenin ayrıcalığını yaşıyor.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°