Manşet Haber 10.04.2013 10:09:57 0

Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Girginer, Adana Seyhan Otelinde Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübünün üyelerine Hitit İmparatorluğunun Kraliçesi Puduhepa’yı anlattı.

BPW genelPuduhepa’nın Adanalı akıllı bir kadın olduğunu söyleyen Doç. Dr. Serdar Girginer,”Puduhepa, MÖ 13. yüzyılda yaşamış Hitit hükümdarı III. Hattuşili'nin karısı ve Hitit İmparatorluğu'nun kraliçesidir. Devlet idaresini bilen, yıllarca babasıyla birlikte en büyük tanrıçanın tapınağı yönetmiş bir insan. Hitit dünyasının baş tanrıçası olan Puduhepa belediye başkanlığı ve yargıçlık yapmıştır. Yani Hitit döneminin Hürrem Sultanı diyebiliriz. Kadeş savaşından sonra daha güçlü hale gelen Puduhepa anlaşma mührünü eşiyle birlikte basmıştır. Dolayısıyla Adananın o güçlü kadınını Adana için yeni bir marka hatta bir desinasyon olarak önermek istiyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav,”Yaptığımız çalışmaların olumlu dönüşleri beni mutlu etmektedir. Çalışmalarımızın yankıları Adana dışına taştığı gibi uluslar arası arenadayız. BPW Mesleği, işi ya da uzmanlık alanı ne olursa olsun, çalışma hayatının içindeki her kadına destek olmak amacıyla kurulmuştur. Kulübümüz çalışma hayatının içindeki her kadının profesyonel birikimini ve liderlik kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye yönlendirmektedir. Amacımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen politikaların, toplumun her alanında kabul görmesi ve tüm karar alma mekanizmalarına ulaşan kadın sayısının her geçen gün artmasıdır” diye konuştu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.9° / 15.2°