Manşet Haber 23.09.2020 19:27:43 0

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, herkesin güven ve huzurla yaşadığı bir Adana için çalıştıklarını söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde Yönetim Kurulu Üyeleriyle sohbet eden İnci, uyuşturucuyla mücadeleden teröre, gece bekçiliği uygulamasından trafiğe her alandaki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Pandemi sürecinde sokaktaki asayiş olaylarının azaldığını ancak, ev içi şiddet hadiselerinde artış olduğu belirten Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, “Daha çok dikkat edeceğiz. Maske, mesafe ve hijyen önlemlerine daha sıkı uyacağız. İşimizi yaparken bizim en büyük yardımcımız, yasalara uyan vatandaşlarımız. Asayişte dahil her sorunda çözüm ancak elbirliğiyle sağlanabilir” dedi.

ÇGC Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulunan İnci, “Adana’yı en güzel yansıtan bir mekânı böylesine güzel bir tesise dönüştürdüğünüz için teşekkür ediyorum. Görev yaptığım her yerde medya en önemli paydaşımız oldu. ÇGC, Adana’da güçlü bir çatı olmuş. Bu birliğinizi asla bozmayın” diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerle emniyet güçlerinin iletişim anlamında koordineli çalışmasının asayişin sağlanmasında önemli bir faktör olduğunu söyledi. Son dönemde uyuşturucudan teröre gerçekleştirilen başarılı operasyonların memnuniyet verdiğini belirten Esendemir, İnci’ye vatandaşların hasat dönemi hırsızlıklarına ve trafik magandalarına yönelik önlemlerin arttırılması talebini iletti.

SAHTE BASIN TRAFİK KARTLARI

Gazetecilerin görev esnasında kullandıkları ‘Basın Trafik Kartı’ uygulamasıyla ilgili bilgi veren ÇGC Başkanı Esendemir, “Maalesef, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde verilen bu kartlar, bazı sürücüler tarafından taklit ediliyor. Ya da araçlarının ön camına ‘Basın’ ibaresi konarak bazı imkanlardan yararlanmak isteyenler oluyor. Bu durum hem gerçek anlamda bu kolaylıktan yararlanması gereken bizleri hem de kurumlarımızı zor durumda bırakabiliyor. Medya kuruluşlarının kaşeleyip imzaladıkları görev araçları ve Basın Kartı taşıyanlar dışında sahte kart taşıyanlara müsaade edilmemesini ve fırsatçıların cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

TEKNİK ALTYAPI GÜÇLENDİ

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci de şehirde hırsızlık olaylarını en aza indirecek kamera sisteminden bekçi uygulamasına her türlü önlemi artırdıklarına vurgu yaparak, “Son dönemde altyapımızı daha da güçlendirdik. Denetim noktalarımızı artırdık. Helikopterden dronlara, kamera izleme sistemlerinden araçlara etkin bir altyapıyla şehri 24 saat gözetliyor daha huzurlu bir Adana için çalışıyoruz. Bölge bölge adeta kendilerine zimmetlediğimiz cadde ve sokaklarda bekçilerimiz iyi işler çıkarıyor. Trafikte sivil ekipler oluşturduk. Trafik magandalarını resmi ekibe anında bildiren ekipler oluşturduk.” diye konuştu.

mersin

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.9° / 14.2°