2013, tas ve hamam!

2013, tas ve hamam!

2012 yılına yeni umutlarla girmiştik. Aslında her yeni yıl öncesi dilek ve temenniler umutlara gebe kalıyor. Her nedense çocuk doğmuyor. Hep düşük yapıyoruz.

Adana Büyükşehir Belediyesi kaynaklı 2012'nin hemen başında 18 kişi (4. dalga olması lazım) ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıyor.  2011'den devralınan sorunlar yumağı 2012'ye taşıyor. Belediye, gündemden düşmüyor. Yereli de yaygını da Büyükşehir'i konuşuyor. Geçen yılla ilgili umudumuz daha başından kırılmış oluyor. Sonra yıl boyunca yeni gelişmeler, yeni olaylar, yeni kaoslar birbirini izliyor. Aytaç Durak Kürkçüler'e uğruyor ama Mustafa Tuncel kadar kalmıyor. 2012 yılında da Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılması sıcaklığını koruyor.  Durak, geldi, gelecek deniyor ama olmuyor.

Başkanvekili Zihni Aldırmaz menşeili 'Ortak akıl' sekteye uğruyor. Kimseler inanmaz oluyor.  'Ortak akıl' sloganlarıyla girilen yolda öküz de ölüyor ortaklık da bozuluyor. Herkes yarı yolda kalıyor.

Belediyede, 1 Ocak 2012'de başlayan sorunlar yumağı Aralık 2012'nin son gününe kadar devam ediyor. 28 Aralık'taki olağanüstü meclis oturumunda tüm kozlar oynanıyor. Belediye yönetimi ve vekil Aldırmaz güvensizlikle, sorumsuzlukla suçlanıyor. AKP'li meclis üyeleri açıyor ağzını yumuyor gözünü. Salvolardan AKP İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da nasibini alıyor.

2012 bitiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kaos bitmiyor. 2011'den devreden, 2012'yi aşan sorunlar yumağı büyeyerek 2013'e taşıyor.

***

Belediyede bunlar yaşanırken inşaat sektörü arsa üretimsizliğinden yakınıyor. Emlakçılar, müteahhitler, arsa sahipleri tedirginlik yaşıyor. İş insanları Adana'ya yeni yatırımların gelmesi için güven ortamının oluşması gerektiğine vurgu yapıyor. Başkan Vekili ve meclis üyelerinin kendi aralarındaki kapışmaları bir kenara bırakmasını isteyen iş dünyası Adana'nın gelecek 50 yılını ilgilendiren master planların hayata geçirilmesinde geç kalındığını ifade ediyor.

Kısacası herkes aklının yettiğince önerilerde bulunuyor.

Ama bizim belediye 2009, 2010, 2011 ve 2012'de olduğu gibi...

Sıra geldi 2013'e...

Taslar ve hamamlar değişmezse vay başımıza gelen...

Yıkan yıkanabilirsen...

SATIR ARASI

M.ÖMER ÜNEY

o.uney@yeniadana.net

 

adanaulus

29.12.2012 11:58:47

YAZARLAR


“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI