2015 yılını Türkiye’nin kayıp yılı olarak görüyoruz
Manşet Haber 26.08.2015 10:16:56 0

2015 yılını Türkiye’nin kayıp yılı olarak görüyoruz

2015 yılını Türkiye’nin kayıp yılı olarak görüyoruz

ticaret_borsasi_meclisiTOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye’nin belirsizliklerden ve terör belasından bir an önce kurtularak ana gündem olarak ekonomiye dönülmesinden yana olduklarını belirtti.

Adana Ticaret Borsası Meclisinde konuşan  Şahin Bilgiç, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamamasından dolayı sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Tüm dünya ekonomisinde sıkıntılar yaşanıyor ama seçimlerden sonra Türk ekonomisindeki belirsizlikler artarak devam etti. Terör belası da bunun üzerine binerek gerçekten Türkiye’de bir kargaşa ortamı oluşturdu. Türkiye’nin bu ortamdan bir an önce kurtulması lazım. Adana’nın en önemli mihenk taşlarından biri olan Adana Ticaret Borsası’nın yöneticileri olarak biz bir an önce ülkemizin belirsizlikten kurtulmasını ve Türkiye’nin ana gündem olarak ekonomiye dönmesini istiyoruz. Ülkemiz bir ateş çemberi içerisinde. Etrafımızdaki ülkeler sıkıntılı. Terör belası da eklendiğinde ortaya kötü bir tablo çıkıyor. Gün geçmiyor ki her şehre bir şehit asker, polis cenazesi gitmesin. 2015 yılı seçim yılı olarak geçti. Bu yılı ben Türkiye’nin kayıp yılı olarak görüyorum. Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçim inşallah Türkiye’nin önünü açacak bir seçim olur. Hem terör belasından hem de ekonomik dengelerin bozulmasından kurtarır. Terör, millet olarak bizi germeye başladı.” dedi.

sahin_bilgic TÜRKİYE’NİN KARANLIĞA GÖMÜLMESİNE RIZA GÖSTEREMEYİZ

Türkiye’nin ihracatına bakıldığında her ay düşüşler yaşandığına dikkat çeken Başkan Bilgiç, bu konuda şunları söyledi:

“Türkiye’nin 2023 hedefleri vardı. Bu hedeflere ne oldu? Belirsizliklerden kurtulmak için Türkiye’yi huzurlu bir ortama taşımak gerekir. Kasım seçimleri sonrası siyasetçilerde, bu işte üzerine vazife olan herkesin akıllarını başlarına alıp Türkiye’yi bu kötü tablodan kurtaracak kararlar almalarını biz ATB yöneticileri olarak bekliyoruz. Türkiye’deki 2015 yılı yatırımlarını incelediğimizde tamamen durma noktasında olduğunu görürüz. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmediği gibi Türkiye’den kaçma yolları arıyor. İşsizlik her geçen gün artarak gidiyor. Yeni üniversite mezunları işsizler ordusuna katılıyor. İşsizliğin yoğun olduğu yerde, ticaretin sıkıntılı olduğu yerde huzurdan kimse bahsedemez. Türkiye’nin karanlığa gömülmesine ATB Meclisi olarak rıza gösteremeyiz.”

YAZARLAR

35.8° / 20.3°