Adanalıların Mazereti var!
Manşet Haber 11.05.2015 10:29:36 0

Adanalıların Mazereti var!

Adanalıların Mazereti var!

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü yaz aylarına girerken zayıflamak isteyenler için ve obezite hakkında önemli açıklamalar yaptı.

yuksel_gumurduluÇukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü obeziteyi ve çözüm yollarını anlattı.
'Bir lokmadan birşey olmaz' ve 'Ölümü öp ye' ısrarlarının toplumu götürdüğü felaketi anlatan Gümürdülü “Bugünün zayıf insanları 5 yıl sonranın kilolu insanları, bugünün kilolu insanları 5 yıl sonranın obez insanları, bugünün obez insanları 5 yıl sonranın morbid obez insanlarıdır.” dedi.

YILLAR BİZİ DOLGUNLAŞTIRIR

Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yılların insanı olgunlaştırmayıp dolgunlaştırdığına işaret ederek şunları söyledi:
“Her ay yarım kilo alsak, yılda 6 kilo eder. 10 yılda ise 60 kilo eder! Her zaman her yerde tekrar ediyorum.Yıllar bizi olgunlaştırmaz, dolgunlaştırır. Obeziteyle savaşmayı öğrenemezsek, toplumu ciddi bir tehdit bekliyor.Günde 5 kez tartılarak zayıflayamazsınız. Tartıların yanılma payı vardır, o sizing moralinizi bozmasın.Ayda 1 kez tartılın, unutmayın ki hiçbir şey yapmadan da 3 kilo vermek mümkündür. 1 günde 5 kilo almıyoruz, 100 gram, 250 gram alıyoruz. Sonra bu durum bizde alışkanlık oluyor ve zamanla obezite doğuyor.Obezite tıpkı yaşlılık gibidir ! Yavaş yavaş kilo alırsınız, farketmezsiniz.”

ZAYIFLAMAK İSTEYENLER MUTLAKA ZAYIFLAR!
“Zayıflamak isteyen herkes mutlaka zayıflar. Zayıflamak istediğini zannedenler zayıflayamazlar” diyen Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü diyet listeleri hakkında da önemli bilgiler verdi. Gümürdülü şöyle konuştu:
“Zayıflamayamayanlar uzmanından destek alacak, aksi halde problem daha da büyür ve obeziteye, obezite ise morbid obeziteye dönüşür. Ben ne yesem kilo alıyorum diyor hastalar bize! Obezitede işi özelliştirmek lazım.Özelleşince güzelleşiyor, tek başına kilo vermek çok zor.Mutlaka uzman desteği almak lazım.
Diyet listesi sistemi her bünyeye uymaz.Diyette belirli ürünler vardır ve uygulanabilirliği zordur.Diyet sofrasında kilo zaten verirsin, önemli olan ailenizle sofraya oturduğunuzda dikkat edebilmektir ve kilo vermektir.”

ADANALILARIN MAZERETİ HAZIR!

Adana’nın havasının kebap ve soğan koktuğunun altını çizen Prof.Dr.Yüksel Gümürdülü bu nkonuda da şöyle dedi:
“Adana’nın havası kebap ve soğan kokar. Sabah kahvaltısında ciğer yerler.Adana’nın sokak tatlıcıları vardır, zaten niyetiniz de bozuk, yersiniz! Yemeye devam etmeniz için her türlü ortam müsait.Kebaplar, tatlılar, şırdanlar, mumbarlar.Özellikle Adana insanı zayıflamak konusunda ciddi manada nefsiyle mücadele ediyor.Şartlar böyle iken senin de niyetin bozuksa gelsin kaloriler, zira mazaretinizde hazır! Mazaret bulmayı başaranlar, hayatta hiçbir şey başaramazlar.”

 

YAZARLAR

29.2° / 15.4°