AGİAD’da İlk Kez Oluyor
Manşet Haber 5.04.2016 23:07:12 0

AGİAD’da İlk Kez Oluyor

AGİAD’da İlk Kez Oluyor

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Sefa Noyaner, olağan genel kurul tarihinin yaklaştığı derneğin, gelecek dönemki başkanını temayül yoklamasıyla belirleyeceğini kaydetti. Ali Cenk Gizir’in çekildiği başkanlık yarışında Gülümsün Adalı ve Bülent Kunt’un katılacağı temayül yoklamasının Nisan ayı içinde gerçekleştirileceğini açıklayan Noyaner, “AGİAD, bütün sivil toplum örgütlerine önderlik yapmaya devam ediyor. STK’larda ilk kez görülen bir uygulamayı hayata geçirerek, başkan adayını temayül yoklamasıyla belirleyecek ve seçime tek liste ile gidecek.Temayülden kim çıkarsa çıksın, sonuç itibariyle kazanan AGİAD olacak. “dedi.

AGİAD’ın başkanlarının iki yıl için görevde kalma geleneğinin derneğin kuruluşundan bu güne kadar sürdüğünü kaydeden Sefa Noyaner, AGİAD tarihinde hiçbir başkanın iki yıl üst üste başkanlık yapmadığının altını çizdi. Bu geleneğin altında, “Adanalı genç iş adamlarına hizmet yapma ve sorumluluk üstlenme imkanı sağlama” düşüncesinin yattığını kaydeden Noyaner, “ Ben de bu düşünceyle aday olmayı düşünmedim. Dernek geleneğimize uygun olarak aylar öncesinden ben de hizmeti iki yıl için üstlendiğimi deklere etmiştim. Başkanlık, yöneticilik ve asil üyelik için 50 yaş altı sınırı olan AGİAD’ın bu geleneği sürdürmesi, yeni genç yönetici adaylarına fırsat zemini yaratıyor. Teşvik edici rol oynuyor” diye konuştu.

OY BİRLİĞİYLE KARAR ALDI

AGİAD yönetim kurulunun, 30 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamadığı takdirde 7 Haziran’da yapılacak olan genel kurul öncesi toplanarak, başkan adaylığı konusunu görüştüğünü bildiren Sefa Noyaner, “Yönetim kurulumuz, benim getirdiğim ‘Temayül yoklaması yapma’ önerisini oy birliğiyle kabul etti. Bu önerinin oy birliğiyle kabul edilmesi ve iki başkan adayımızın da bu yönde oy kullanması AGİAD’ın farkını bir kez daha ortaya koyması bakımından takdire şayandır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Değerli arkadaşımız Ali Cenk Gizir ise adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sayın Gizir’in olgunlukla verdiği bu kararını da saygı ile karşılıyorum. Bu durumda Nisan ayı içinde yapacağımız temayül yoklaması ile AGİAD’ın tek liste ile seçime gidecek başkan adayı belirlenmiş olacak. Mini referandum kararı ile demokrasi örneği veren AGİAD büyük bir aile olarak, kendisine yakışan en güzel yöntemle yoluna devam edecek. “ifadelerine yer verdi.

HER İKİ ADAY DA HAK EDİYOR

Mini referandum niteliğindeki temayül yoklamasının AGİAD üyeleri arasındaki sinerjiyi, motivasyonu artıracağını, derneğin kuruluşundan bu güne kadar sergilediği birlik, beraberlik ruhunu pekiştireceğini vurgulayan Sefa Noyaner,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yönetim kurulumuzdan çıkan değerli iki aday, sayın Gülümsün Adalı ve sayın Bülent Kunt’un ikisi de arkadaşım, aile dostumdur. İkisi de AGİAD’ın başkanlığını hakkıyla yapacak olgunluğa ve yetkinliğe sahip değerli kişierdir. İki yıldır şerefle, gururla sürdürdüğüm AGİAD Başkanlığı görevini bu iki arkadaşımdan birisine devretmenin mutluluğunu yaşayacağım. Bayrak yarışında, bayrağı bu değerli arkadaşlarımdan birisine teslim edeceğim. Göreve geldiğimden bu yana aile duygularının güçlenmesine katkıda bulunmaya özen gösterdiğim AGİAD’ın yeni başkanlık seçimine de böylesine sıcak bir aile ortamı içinde gidecek olması  benim için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesi. “sefa_noyaner_agiad

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.9° / 15.2°