Çocuklarımız Yarınların Teminatıdır
Manşet Haber 22.04.2016 13:47:32 0

Çocuklarımız Yarınların Teminatıdır

Çocuklarımız Yarınların Teminatıdır

Vali Mustafa Büyük, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle yayınladığı mesajda, “Çocuklarımız, Umudun Çiçekleri Aydınlık Yarınların Teminatıdır.” dedi.

Vali Büyük’ün mesajı şöyle:

“Milli Egemenliğin tüm dünyaya ilan edilişinin gurur günü olan ve büyük bir coşkuyla kutlanan, Büyük Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, tüm dünyada sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının geliştirilmesi, tüm insanların barış ve huzur içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşması adına verilen mesajların, minik yürekler aracılığıyla haykırılmasına vesile olmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla, Milli Egemenlik, tüm dünyaya ilan edilmiştir. Tarihte eşi benzeri görülmemiş, tüm mazlum milletlere emsal olan ve zaferle taçlanan bir kurtuluş mücadelesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin milli egemenlik ile taçlandırıldığı gün olarak, tarih sayfalarında altın harflerle yer bulmuştur.mustafabuyuk_adana_valisi

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, milli egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ettiği gibi, dünyada ilk kez Atatürk tarafından çocuklara armağan bir bayram olarak da ayrıca önemli ve anlamlı bir gurur günüdür. Milletimiz, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümünü dünya çocukları ile birlikte bir kez daha büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamakta, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik kavramlarına verdiği önemi, minik yürekler aracılığıyla tüm dünyaya haykırmaktadır.

Çocuklarımız, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarıdır. Sevgi dolu kalpleri, gülen gözleriyle, milli egemenliğimizi kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ayrı bir anlam katan çocuklarımızın, ülkemizi yarınlara güvenle taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. Ülkemizin daha da gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için, yarının büyükleri olan çocuklarımızın; sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye vakıf bir şekilde yetiştiğine şahit olmak, ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu görmek, sevinç, coşku ve gururumuzu arttırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.8° / 13.8°