Manşet Haber 28.07.2016 17:04:26 0

SİMER İŞSİZLERİN UMUDU

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kudukları Sarıçam İstihdam Merkezi’nin (SİMER) ilçelerinde istihdama büyük katkılar yaptığını söyledi. Uludağ, bir yıllık süreç içerisinde iş için başvuran toplam 3 bin 10 kişiden bin 280’ine farklı iş yerlerinde istihdamını sağladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  SİMER’in 2015 yılının Mart ayında kurulduğunu, bölgenin en dinamik istihdam organizasyonu olduğunu vurgulayarak,  amacının kendi bölgelerinde oturan ve iş arayan vatandaşların mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Bilal Uludağ,  iş için merkeze başvuranların İŞKUR, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Organize sanayi Bölgesi ile işbirliği halinde kalifiye eleman olarak işletmelere kazandırılmasında aktif destekler sağladığını kaydetti.SİMER haber1 (4)

İSTİHDAMI ÖNEMSİYORUZ

Başkan Uludağ, “Dünyada bütün insanlar için ekonomik olduğu kadar sosyolojik, psikolojik açıdan önem taşıyan istihdam konusunu belediye olarak son derece önemsiyoruz.  Sarıçam İstihdam Merkezini kurarak işçi ve işveren tarafını en doğru platformda buluşturmayı hedefledik. Bunda da başarılı olduğumuz rakamlarla ortada. “dedi.

2015 yılı sonuna kadar başvuruda bulunan bin 414 kişiden 712 kişinin işe yerleştirildiğini dile getiren Başkan Uludağ, bu gün itibarı ile SİMER’e iş talebi ile başvuru sayısının 3 bin 10 olduğunu ifade etti. Uludağ,”Bu kişilerden bin 280 kişi farklı iş yerlerinde istihdam edilmiştir. Başvuru yapanları belirlenen yerlere kendi araçlarımızla götürüyoruz. Sarıçam’da işsiz vatandaşlarımızın iş sahibi olabilmeleri öncelikli hedefimizdir. 2016 yılı sonu SİMER kanalı ile iş sahibi olacak kişi sayısı olarak ise hedefimiz 2 bine ulaşmak. “diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.9° / 14.2°