8 MART’TA KADINLARA VERDİĞİ ÇİÇEKLERİ, KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ALDI
Manşet Haber 8.03.2021 13:55:00 0

8 MART’TA KADINLARA VERDİĞİ ÇİÇEKLERİ, KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ALDI

8 MART’TA KADINLARA VERDİĞİ ÇİÇEKLERİ, KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ALDI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sabah saatlerinde Merkez Park’ta, Büyükşehir’in uzman eğitmenleri eşliğinde spor yapan kadınlara sürpriz yaptı. Kadınlara karanfil ve hediye veren Başkan Zeydan Karalar, daha sonra bir tekstil firmasında çalışan kadınları ziyaret edip çiçek sundu.
Başkan Zeydan Karalar, dağıttığı çiçekleri, kentin çeşitli noktalarında çiçek satan kadınlardan alarak, “Kadın erkek eşitliği sağlanana kadar pozitif ayrımcılık” sloganına uygun davrandı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde katıldığı ilk etkinlik, Merkez Park’taki spor aktivitesi oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi spor eğitmenleri eşliğinde spor yapan kadınlara karanfil ve hediye veren Başkan Zeydan Karalar, spor yapmanın ruhsal ve fiziksel sağlık için önemine değindi.
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, kadınların iş ve toplumsal yaşamda daha iyi haklar elde etmesi için hayatlarını feda edenlerin anıldığını da kaydetti.
EŞİTLİK SAĞLANANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmak istediği gibi, kadını eşit ve hayata dair her alanda yer alan bir birey haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Kadının sosyal hayatta, çalışma hayatında, siyasal hayatta, yönetici olma konumunda da erkeklerle eş ve eşit olmasını istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kadının özgür, iş hayatında olmadığı bir ülkenin aydın, müreffeh olma şansı yoktur. Türkiye’de kadının çalışma hayatındaki oranı yüzde 30 bile değil. Oysa Avrupa’da bu oran yüzde 50. Türkiye’de de bu eşitlik sağlanana kadar bizler de mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlarımızın her zaman yanınızdayız” dedi.
8 MART KADIN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TATİL
8 Mart’ı kadın belediye çalışanlarına tatil eden ilk belediye başkanı olduğunu da açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Seyhan Belediyesi'ndeyken 8 Mart’ı belediye çalışanlarına tatil ilan etmiştik. Büyükşehir’de de aynı uygulamaya devam ediyoruz. Bizim peşimizden gelenler var, yaptığımız güzellikleri takip edenler var. Seyhan Belediyesi’nden bu yana yaptığımız güzel işleri aynen yapanlar var. Onları da kutluyorum. Yaptığımız güzel işlerin başka belediyelerce uygulanması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.
ÇİÇEKLER KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ALINDI
Başkan Zeydan Karalar daha sonra bir tekstil fabrikasında çalışan kadınları ziyaret ederek çiçek verdi. Başkan Zeydan Karalar’ın kadınlara verdiği çiçekler kadın girişimcilerden alındı. Başkan Zeydan Karalar’ın, kadınlarla ilgili, eşitlik sağlanana kadar pozitif ayrımcılık yapma konusundaki kararlılığı, dağıtılan çiçeklerin temin edilmesinde de kendisini gösterdi.




YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°