Adana Sağlık Turizmine hazır mı?
SAĞLIK 14.08.2012 20:33:37 0

Adana Sağlık Turizmine hazır mı?

Adana Sağlık Turizmine hazır mı?

Büyükşehir Belediyesi sağlık turizmi için rektörler, STK, turizm işletme sahiplerini bir araya getirdi

Adana(Ulus)--Zihni Aldırmaz Başkanlığı’nda Adana Büyükşehir Belediyesi’nde biraraya gelen kanaat önderleri, üniversite rektörleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, meslek oda ve sivil toplum kuruluş tesmilcileri ile turizm işletmesi sahipleri Adana’nın, ‘Sağlık Turizmi’nden istenilen payı alabilmesi için atılması gereken adımları konuştu, yapılacak çalışmaları takvime bağladı.

   27-30 Eylül 2012 tarihinde düzenlenecek ‘Adana Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı’ ile ‘Çukurova Tıp 2012 Fuarı’ öncesi biraraya gelinmesinde amacın Adana Sağlık Turzmi’ni istenilen seviyeye çıkartmak olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Alanlarında uzman heyetin biraraya gelmesi, aynı masa etrafında toplanması muhteşem bir tablo. Sağlık Turizmi ile ilgili bütün üstadlar burada. İnşallah çok başarılı bir toplantı olacak. Diğer fuarlarımızda da, ilgili ve konusunda uzman olan kişilerin biraraya gelerek toplantı yapması en büyük arzumuzdur. Toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

  Açılış konuşmasından sonra TÜYAP Adana Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, Eylül ayında yapılacak fuarla ilgili bilgiler verdi. Adana’daki sektörel fuarların her yıl katlanarak büyüdüğünü ifade eden Yamaç, bu yıl da katılımın arttığını, ziyaretçi sayısında da önemli artış beklediklerini vurguladı.

   Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik de, Adana’daki sağlık turizmi konusunda sunum yaptı. ‘Sağlık Turizmi’nin, Hükümet tarafından teşvik kapsamına alındığını, bunun da Adana için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, bu fırtası en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini anlattı. Adana’daki hastanelerin, hekimlerin ve sunulan sağlık hizmetlerinin çok kaliteli olduğunu, Adana’nın “Sağlık Turizmi Üssü’ haline geldiğini kaydeden Hüseyin Çelik, “Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden Adana’ya hasta geliyor. Gelen hastalarımıza ve yakınlarına Adana’nın ve bölgemizin diğer değerlerinin de tanıtımını iyi yapmalıyız. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, üniversitelerimize, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile turizm işletmesi sahiplerine önemli görevler düşmektedir. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse Adana, Sağlık Turizmi açısından dünyada söz sahibi olabilir” dedi.

   Daha sonra konuşmak isteyenlere sırasıyla söz verildi. ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, TÜRSAB Adana Başkanı Nesrin Göçhan, Adana Tabib Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Halit Atik, Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı M. Hilmi Akşamoğlu, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriye Şarbak, Özel Çağ Üniversitesi’nden Murat İsmet Haseki, konuyla ilgili görüş ve önerilerini sundular, “Üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” mesajını verdiler.

   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, oturumun çok yararlı geçtiğinin altını çizerek, “Yıllar önce Adanalılar, İstanbul veya Ankara’daki doktorlara gidebilmek için aracı bulmaya çalışırlardı. Ama şimdi bu değişti. Adana’da çok kaliteli hizmet sunan sağlık kuruluşları ve doktorlarımız var. Sağlık konusunda İstanbul ve Ankara’dan öndeyiz. Çok daha iyi olabilmemiz için her kurum ve kuruluş elinden gelen desteği vermeli. Bu desteğin verileceğini, buraya gelen üstadların heyecanından görebiliyorum. Bildiğiniz üzere Bölgesel İşbirliği’ne çok önem veriyorum. Komşu illerimizin valilikleri, belediye başkanları, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile sağlık konusunda da işbirliği yapabiliriz. “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” etkinliğimiz ile Çukurova ve tüm Anadolu’yu dolaşıyor, kültür ve sanat konusunda işbirliği yapıyoruz. Katılımcılara baktığımızda “Sağlık Turizmi” konusunun çok ciddi noktalara geleceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İŞTE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISINA KATILANLAR...

Zihni Aldırmaz (Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili), Zekeriya Şarbak (Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekteri), Prof. Dr. Mustafa Kibar (Çukurova Üniversiteki Rektörü), Prof. Dr. Adem Ersoy (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü), Osman Arık (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri), M. Cihan Yavuz (Çukurova Üniversitesi), Sadi Sürenkök (ADASO Başkanı), Birol Yarman (ATO Genel Sekreter Yardımcısı), Ali İhsan Ökten (Adana Tabib Odası Başkanı), Hasan Yaman (Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı), Nuh Yıldız (Adana Kültür ve Turizm İl Müdürü), Hasan Lütfullah Düzyol (SGK İl Müdür Yardımcısı),Halit Atik (Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı), M. Ali İçen (ÇUKTOB), Nesrin Göçhan(TÜRSAB Adana Başkanı), M. Hilmi Akşamoğlu (Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı), Murat İsmet Haseki (Çağ Üniversitesi), Hüseyin Çelik (Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı), Baran Türkmen(Çukurova Kalkınma Ajansı), Mustafa Keskin (Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı), Bülent Yamaç (TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı), Çiğdem Karadaş (ANFAŞ Fuarcılık), Mustafa İnan (Mavi Sürmeli Oteli) Mustafa Kemal Bircan (Çukurova Park Otel), Derviş Erten (Erten Otel), Abuzer İnan (Erten Otel)Hüseyin Özçelik (Akkoç Butik Otel)”.

 


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°