ADANA TÜRKİYE’NİN EN MEDYATİK 3.ŞEHRİ
Manşet Haber 19.10.2018 16:44:31 0

ADANA TÜRKİYE’NİN EN MEDYATİK 3.ŞEHRİ

ADANA TÜRKİYE’NİN EN MEDYATİK 3.ŞEHRİ

Türkiye nüfusunun yüzde 18,6’sının yaşadığı megakent İstanbul en medyatik şehir olurken, Turizmin kalbinin attığı illerin başında gelen Antalya, medyada en çok yer alan bir diğer şehir oldu. Adana ise 3. Sırada yer aldı.
Yılın ilk 9 aylık dönemini kapsayan araştırmada, Türkiye’deki şehirlerin medyada yer alma oranları belirlendi. Adından söz ettiren projeler, nüfus yoğunluğu, yaşam şartları, turizm yatırımları gibi konularla yazılı basın ve internet medyasında yer alan şehirlerin popülerlik yönünden ele alındığı listenin ilk sırasında İstanbul, Antalya ve Adana bulunuyor.
Tarihi 3 bin yıl öncesine uzanan, üç tarafını Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç’in sardığı, Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı’ya başkentlik etmiş, Türkiye’nin incisi ve en kalabalık şehri; İstanbul medyada yer alan haberlerde en çok ismi geçen şehir oldu. Ocak ayından itibaren büyük projelere ev sahipliği etmesiyle binlerce haberde adı geçen şehir, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dünya liderlerinin katılacağı dev bir törenle açılacak olan Yeni Havalimanı projesinin hayata geçirildiği şehir olmasıyla medyada sıkça yer aldı. 15 milyon 29 bin 231 resmi nüfusuyla dünyanın en kalabalık metropolleri arasında bulunan İstanbul, 1 Ocak – 30 Eylül arasında, 1 milyon 258 bin 530 haberde yer aldı.
Turizmin öncü şehri Antalya listenin ikinci sırasında…
Turizmde bu yıl rekor üstüne rekor kıran ve Eylül ayı sonu itibariyle 11 milyon 117 bin 460’ın üzerinde turisti ağırlayan Antalya’da, Rus ve İngiliz turistlerdeki artış dikkat çekti. Kente ilk 9 ayda 4 milyon 134 bin 102 Rus, 531 bin 89 İngiliz turist geldi. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye’nin 5. büyük kenti olan Antalya, doğal güzellikleri ve sıcak iklimi nedeniyle bu yıl da tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer aldı. Yaz sezonunda haber sayısında artış yaşandığı gözlenen Antalya, MTM’nin verilerine göre 2018 yılının ilk 9 ayında medyada 1 milyon 50 bin 825 haberin konusu oldu.
Çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen birikimlerin sonucunda zengin bir kültüre sahip olan Adana, 25.’si düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali ile bu yıl da adından dünya çapında söz ettirdi. Her yıl Türk sinemacıların yanı sıra Avrupa’dan da yaklaşık 700 konuğu ağırlayan ve yaklaşık 70 bin izleyiciye ulaşan festival medyada sıklıkla yer aldı. Film festivali dışında birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Adana, uluslararası üne kavuşmuş şehirlerimizden biri olma özelliği taşıyor. Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, dokuz ay süresince Adana hakkında medyada 1 milyon 36 bin 769 haber yapıldı.

Bursa, İzmir, Mersin, Ankara, Gaziantep, Muğla ve Konya, sırasıyla diğer en medyatik şehirler oldular.
İşte Türkiye’nin, medyada en çok yer alan şehirleri:






YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°