ADANA’DA 1100 KİŞİ İŞE ALINACAK
Manşet Haber 1.09.2016 17:34:09 0

ADANA’DA 1100 KİŞİ İŞE ALINACAK

ADANA’DA 1100 KİŞİ İŞE ALINACAK

Adana’da istihdam edilmek üzere toplam 1100 kişinin arandığı bildirildi. Bu dönemde en çok eğitim sektöründeki firmaların alım yaptığı Adana’da ikinci sırada perakende geliyor. Adana’daki işlere diğer şehirler arasından en çok başvuru İstanbul’dan yapılıyor.

Yenibiris.com verilerine göre Adana’da en çok iş fırsatı bu dönemde eğitim sektöründe bulunuyor. Eğitimi sırasıyla perakende, finans, yapı-inşaat ve sağlık sektörleri izliyor.

İŞ İLANLARI ARTTI

Adana’da geçen yılın yaz dönemiyle kıyaslandığında en çok ilan verilen sektörlerin sıralamasında birtakım değişiklikler sözkonusu.

Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanan eğitim sektörü diğer şehirlerde olduğu gibi Adana’da da yaz aylarında en çok iş ilanı yayınlanan sektör olma özelliğini koruyor. Eğitimle ilgili iş ilanları 2015 yazına göre yüzde 22 oranında artmış durumda.adana_seyhan_nehri















































ADANA’DA EN ÇOK İLAN YAYINLANAN SEKTÖRLERORANI
1- EĞİTİM%26
2- PERAKENDE%9
3- BANKACILIK-FİNANS%8
4- YAPI-İNŞAAT%7
5- SAĞLIK%6
6- TURİZM-OTELCİLİK%5
7- HİZMET%5
8- ÜRETİM%4
9- BİLİŞİM%3
10- GIDA%2

Hizmet, turizm-otelcilik, yapı-inşaat ve bankacılık-finans bu yaz iş ilan oranlarını yüzde 7-12 arasında artıran sektörler oldu. Geçen yaz sağlık sektörü 15. sıradayken bu yaz ilk 10 sektör arasına girdi. Geçen yaz en fazla iş ilanı verilen ilk 10 sektörde yer alan lojistik-taşımacılık sektörü, iş ilanlarındaki düşüş nedeniyle bu kez ilk 10’da yer almadı. Gıda ve üretim sektöründeki ilanlarda yüzde 10-15 civarında azalmalar söz konusu olsa da bu iki sektör ilk 10 sektör listesindeki yerini koruyor.

EN ÇOK SATIŞ TEMSİLCİSİ ARANIYOR

Adana’da bu dönemde ihtiyaç duyulan kişi sayısı 1100’e yaklaşıyor. Bunların yarıya yakınını öğretmenler oluşturuyor. Bütün sektörler genelinde en çok aranan kişiler satış temsilcileri. Satış açık ara ile (yüzde 16) diğer pozisyonların önünde yer alıyor.















































ADANA’DA EN ÇOK İLAN YAYINLANAN POZİSYONLARORANI
1- SATIŞ TEMSİLCİSİ%16
2- GAYRİMENKUL DANIŞMANI%5
3- TANITIM ELEMANI / HOSTES%4
4- İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ%2
5- DEPO ELEMANI%2
6- İNŞAAT MÜHENDİSİ%2
7- GARSON%1
8- AŞÇI%1
9- RESEPSİYONİST%1
10- ELEKTRİK – ELEKTRONİK MÜHENDİSİ%1

 

EĞİTİMDE EN FAZLA İHTİYAÇ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNDE

Yeni eğitim-öğretim yılının da başlamasına yakın eğitim sektöründeki hareketlilik devam ediyor. Adana’da da en çok ihtiyaç İngilizce öğretmenliği branşında. Onu rehber öğretmenliği takip ediyor.







































ADANA’DA EĞİTİM SEKTÖRÜNDE EN ÇOK YAYINLANAN İŞLERORANI
1- İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ%7
2- REHBER ÖĞRERMENİ%5
3- MATEMATİK ÖĞRETMENİ%4
4- OKUL MÜDÜRÜ%4
5- ALMANCA ÖĞRETMENİ%3
6- TÜRKÇE ÖĞRETMENİ%3
7- BRANŞ ÖĞRETMENİ%3
8- SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ%3

 

EN FAZLA BAŞVURU BANKACILIK-FİNANS SEKTÖRÜNE

Adana’daki iş ilanlarına son 2 ay içinde yaklaşık 320 bin kişi başvurdu. En fazla başvuru yaklaşık 105 bin kişiyle bankacılık-finans sektörüne geldi. İş arayanlar bankacılıktan sonra en çok gıda, perakende, hizmet ve eğlence-sanat sektörlerindeki işlere başvuru yaptı.


























































ADANA’DA EN ÇOK BAŞVURU YAPILAN SEKTÖRLERBAŞVURU SAYISIORANI
BANKACILIK-FİNANS104.518%25
GIDA36.351%9
PERAKENDE35.096%8
HİZMET31.437%7
EĞLENCE-SANAT21.899%5
İLAÇ19.949%4
LOJİSTİK-TAŞIMACILIK19.604%4
EĞİTİM19.305%4
OTOMOTİV17.617%4
SAĞLIK-TIP13.340%3

 

DİREKT SATIŞ YETKİLİSİNE YOĞUN İLGİ

Adana’da en çok başvuru yapılan iş pozisyonu ise direkt yatış yetkilisi oldu. Yaklaşık 20 bin kişi bu pozisyon için başvuruda bulundu. Anaokulu müdürlüğü, teknik ressamlık ve işyeri hekimliği ise en çok talep gören diğer işler oldu.























ADANA’DA EN ÇOK BAŞVURU YAPILAN İŞLERBAŞVURU SAYISI
1- Direkt Satış Yetkilisi20.166
2- Anaokulu Müdürü22
3- Teknik Ressam20
4- İşyeri Hekimi15

EN FAZLA TALEP İSTANBUL’DAN

Adana’daki iş ilanlarına diğer şehirler arasından en çok talep İstanbul’dan geldi. İlanlara İstanbul’dan 62 bin kişi başvuruda bulundu. İstanbul’dan sonra en çok talep 30 bin başvuruyla İzmir’den, 28 bin başvuruyla Ankara’dan, 18 bin başvuruyla Antalya’dan, 14 bin başvuruyla Bursa’dan geldi.

































ADANA’DAKİ İLANLARA EN ÇOK BAŞVURU YAPAN ŞEHİRLERBAŞVURU SAYISIORANI
1- İstanbul62.401%21
2- İzmir30.538%10
3- Ankara28.976%10
4- Antalya18.639%6
5- Bursa14.444%5

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°