ADANA’DA AKP GENÇLİK ŞÖLENİNDEN SKANDAL İDDİASI
Manşet Haber 27.07.2022 21:51:26 0

ADANA’DA AKP GENÇLİK ŞÖLENİNDEN SKANDAL İDDİASI

ADANA’DA AKP GENÇLİK ŞÖLENİNDEN SKANDAL İDDİASI

AKP'nin Adana'da düzenlediği Gençlik Şöleni için vatandaşları taşıyan araçların ücretlerinin baskıyla okul ödeneklerinden ödetildiği ortaya çıktı. CHP'li Orhan Sümer, ellerinde belgelerin olduğunu belirterek, yaşanılanların büyük bir skandal olduğunu belirtti.
AKP Gençlik Kolları Başkanlığı 21 Mayıs’ta Yeni Adana Stadı'nda ‘Gençlik Şöleni’ düzenledi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı şölene, Adana’nın ilçelerinde ve başka illerden otobüslerle vatandaşlar getirildi.
CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergesinde, otobüslerin finanse edilmesiyle sorularını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamasını istedi.
Sümer, Adana ve ilçelerinden kalkan otobüslerin paralarının baskıyla okul ödeneklerinden ödetildiğini söyledi.
CHP’li vekil, “Adana ve ilçelerinden programın düzenlendiği alana okul servisleriyle vatandaşların taşındığı, taşıma ücretlerinin de okul ödeneklerinden İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin baskısı ile ödettirildiği kamuoyuna yansımıştır. Sadece Pozantı ilçesinde hukuka aykırı olarak 48 servise 58 bin Türk Lirası okul bütçelerinden ödendiği iddiası ve belgeleri tarafımıza ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.
BAKAN ÖZER’E YOLSUZLUK SORULARI
CHP Adana Milletvekili Sümer, Milli Eğitim Bakanı Özer’den şu soruların yanıtlarını istedi:
“Servislerin öğrenci taşımadığı gün taşımış gibi gösterilerek çalıştırılması hukuka uygun mudur?
Konu ile ilgili hangi yetkili makamın izni vardır?
İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin makam oluru olmadan, inisiyatif alarak okullara baskı yaptığı iddiası doğru mudur?
Sadece Pozantı ilçesinde 58 Bin Türk Lirası hukuksuz ödeme yapıldığı iddiası araştırılmış mıdır?
Adana’nın diğer ilçelerinde aynı durum söz konusu mudur? Bu durum ile ilgili Bakanlığınıza gelen şikayetler araştırılmış mıdır?
Taşımacılık sistemi üzerinden öğrenci servisi sağlayan araçlar başka hangi organizasyonlarda kullanılmıştır?
Okul servislerinin siyasi parti organizasyonlarında kullanılması hukuka uygun mudur?”
SERVİSLER ÇALIŞMIŞ GİBİ GÖSTERİP FATURA KESTİLER
CHP’li Orhan Sümer, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ise yaşananlara tepki gösterdi. Sümer, servis faturalarında “öğrencilerin 19 Mayıs günü taşınmış gibi” gösterildiğini ancak 19 Mayıs’ta servislerin çalışmadığını kaydetti.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°