Beylikdüzü eskort escort bayan Ataköy bayan escort Taksim escort Taksim escort Pendik esc Adana escort

Adana escort

ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NETLEŞİYOR - Adana UlusAdana Ulus

4 Aralık 2023 - 05:59

ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NETLEŞİYOR

ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NETLEŞİYOR
Son Güncelleme :

20 Kasım 2023 - 23:33

Seçimlere 4 ay 10 gün var. 31 Mart’ta yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için siyasi partilerin aday adayları sahaya çıkmaya başladı.

Ak Parti ve MHP, Cumhur ittifakı olarak seçimlere girecek. Adana’da hangi partinin adayı Cumhur ittifakı adayı olacak henüz netlik kazanmadı. Siyasi kulislerde kimine göre adayı MHP, kimine göre Ak Parti aday gösterecek olarak yorumlanıyor. MHP’den Adana Büyükşehir Belediyesi için geçmiş dönem Başkanı Hüseyin Sözlü, geçmiş dönem Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’ın adı geçiyor. Vali Yılmaz’ın Adana Aladağ doğumlu olması nedeniyle listede adı geçen isim.

Ak Parti’de ise geçmiş dönem Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Yüreğir’de 2 dönem Başkanlık yapan Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in adı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında.

İyi Parti’de ise Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ANAP’ta Milletvekilliği yapan, Ak Pati’nin bir dönem Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Mehmet Ali Bilici üzerinde duruluyor. İyi Parti Bilici ile ilgili anket yaptırdığı da ifade ediliyor. İyi Parti Genel Başkanı Me yer alıyor.  Cumhur İttifakının adayı Ak Parti’den yana tercihi halinde sürpriz bir adaydan söz ediliyor, ancak bu isim kamuoyu ile paylaşılmıyor ral Akşener’in Mehmet Bilici ile görüşerek öneri götürdüğü, Bilici’nin bu konuda kararsız olduğu belirtiliyor.İyi Partide bir başka isim de Zihni Aldırmaz. Zihni Akldırmaz, Aytaç Durak’ın görevden uzaklaştırılmasından sonra bir dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten isimler arasında yer alıyor.

CHP’de ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yeniden adaylığına kesin gözle bakılıyor. CHP’de ikinci bir isim olarak sadece parti tabanında Adana Milletvekili Ayhan Barut adı konuşuluyor. Ancak Ayhan Barut’un bu konuda bugüne kadar olumlu-olumsuz bir açıklama yapmaması da dikkat çekiyor. ABB Başkanı Zeydan Karalar, seçim çalışmalarına hız verdiği gözleniyor. Bir taraftan açılışlar yapıyor, bir yandan da temeller atıyor. Zeydan Karalar’ın CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyup kaybedenler arasında yer alması ise ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde çok etkin olamayacağı ileri sürülüyor.

İsmail BAŞKAN(www.adanaulus.com)

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.