ADANA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİNE KRİZ MASASI
Manşet Haber 12.08.2016 17:32:18 0

ADANA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİNE KRİZ MASASI

ADANA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİNE KRİZ MASASI

Adana’da bunaltıcı sıcaklardan sonra meydana gelen elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için kriz masası oluşturuldu. Kritik kurumların enerji ihtiyacı karşılanan dağıtım ve trafo merkezlerinde izinler kaldırıldı, personel sayısı artırıldı.

Elektrik kesintileri ve olağanüstü durumlarda alınacak önlemler Adana’da Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki toplantıda masaya yatırıldı. Elektrik enerjisinin dağıtımında oluşan kesintiler ile olağanüstü durumlar karşısında alınan önlemler hakkında Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci ve yöneticiler Vali Demirtaş’a brifing verdi.

Elektrik dağıtımı konusunda oluşan sorunlar ve kesintiler ile olağanüstü durumlara karşı alınan tedbirlerin titizlikle uygulanması talimatı veren Vali Demirtaş, vatandaşlara verilen hizmetler noktasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının her zamankinden daha titiz davranmaları gerektiğini belirtti.

İŞTE ALINAN ÖNLEMLERelektrikte_kriz_mamasi (2)

Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci ve yöneticilerince yapılan sunumda, muhtemel aksaklıklara karşı alınan önlemler şöyle sıralandı;

“İlimizde kriz masası oluşturulmuş olup, 24 saat çalışma esasına göre çalışılacaktır. Kritik öneme haiz Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Adliye, Kaymakamlık, Telekom, Havaalanı, Mit, Hastaneler gibi kurumları besleyen ana dağıtım merkezlerinde sürekli nöbetçi personel bulundurulacaktır. Malzeme ihtiyacına karşı alınan tedbirlere rağmen ekstra ihtiyaç hasıl olması durumunda stoklarından yararlanmak için gerekli koordinasyon sağlanmıştır.”

PERSONEL SAYISI ARTTIRILDI

“Kritik kurumları enerjilendiren dağıtım ve trafo merkezlerimizde, nöbetçi görevlendirilen personelimiz, üçüncü şahıslarca sabotaj olması halinde emniyet birimlerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Tüm izinler kaldırılmış olup ilave mesai planlanarak, çalışan ekip sayısı yüzde 60 oranında artırılmıştır. Bir vardiyada toplamda 70 personel ile çalışılırken 110 personelle çalışılacaktır.”

PLANLI KESİNTİLER İPTAL EDİLDİ

“Tüm bu tedbirlere rağmen ekstra ekip ihtiyacı hasıl olması durumunda kullanılmak üzere taşeron firmalar hazır bekletilecektir. Enerji kurumları arasında koordinasyon sağlanmış, acil durumlarda iletişim halinde olunacaktır. Tüm planlı kesintiler ve alt yapı çalışmaları iptal edilmiştir. 15 Ağustos tarihine kadar hiçbir planlı kesinti yapılmayacaktır. 186 çağrı merkezi çalışan sayısı arttırılmıştır.”

ALTERNATİF PLANLAR OLUŞTURULDU

“Oluşabilecek herhangi bir siber saldırıya karşı internet sitelerimiz ve mobil uygulamalar için yedek serverlar hazır hale getirilmiş, gerektiğinde devreye alınacaktır. Bakım ekipleri 13-14 Ağustos tarihlerinde arızaya takviye edilmişlerdir. Olabilecek olağanüstü kesinti durumlarında farklı dağıtım merkezlerimizden enerji arzı yapmak için alternatif planlar oluşturulmuştur.”

HER TÜRLÜ İHBAR DEĞERLENDİRİLECEK

“Oluşabilecek kesintiler ve olağanüstü durumlara karşı tüm yedek malzemeler (trafo, kablo, pano, iletken, anahtarlama elemanları vb.) gerektiğinde kullanılmak üzere lojistik merkezleri hazır hale getirilmiştir. Basın yayın organları ve sosyal medya, kurumsal iletişim birimlerimiz tarafından sürekli takip edilecek olup, her türlü ihbar değerlendirilecektir. Lojistik merkezlerimizde 2 adet büyük tip seyyar jeneratör hazır hale getirilmiştir.”

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°