Adana’da İşci Sorunları Tartışıldı
Manşet Haber 11.02.2014 13:32:57 0

Adana’da İşci Sorunları Tartışıldı

Adana’da İşci Sorunları Tartışıldı

isci_panel_tgs_salimAdana’da Ulusal Kanal Öncülüğünde “İşçi Sınıfının Sorunları ve Çözümleri” konulu panel düzenlendi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin konuşmacıları arasında Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana şube Başkanı Salim Büyükkaya, 68 Gençlik Hareketi Önderlerinden Kamil Dede, İP Merkez Sendika Bürosu Yöneticisi Hüseyin Karanlık yer aldı.

TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Seyhan Belediye Meclis Üyeliği ve gazetecilik hayatında karşılaştığı taşeron işçi sorunlarından örnekler verdi.Çözüm yolunun birlikte mücadeleden geçtiğini belirten Büyükkaya konuşmasına şöyle devam etti

“Biz Anadolu’nun iyilik damarıyız, o damar bugüne kadar bizim bu mücadeleyi tüm baskılara rağmen sürdürmemizin itici gücü, sorunu biliyoruz, tehdidi biliyoruz nerden kaynaklandığını biliyoruz, çözümün kimde olduğunu da biliyoruz ayrılıkları değil, aynılıkları ortaya çıkaracağız sınıf kardeşliğini öne çıkarırsak bu sorunların üstesinden geliriz”.

68 gençlik hareketi önderlerinden Kamil Dede Osmanlı Döneminden günümüze Türkiye’de İşçi hareketleri ilgili bilgiler verirken İşçi Sınıfının Çözüm Yollarının tarihinden gelen gücünde yattığını belirtti, son 50 yılın dünyada en yoğun işçi hareketlerinin yaşandığı ülkenin Türkiye Olduğunu söyleyen Kamil Dede. “ İşçi sınıfının tarihi önümüzdeki dönemde Türkiye’nin önüne çıkarılan ülkenin bölünmesi, parçalanması, cumhuriyetin yıkılması, işçileri yasal bir köle haline getirecek yasal düzenlemelere karşı verilecek mücadeleler de. işçi sınıfımız Türkiye’nin önder sınıfı olarak bu saldırıları boşa çıkartacak güç olduğunu tarihi ile göstermektedir” dedi.

İP Merkez Sendika Büro Yöneticisi Hüseyin Karanlık İşçi sınıfın yaşadığı yasal hak kayıplarının sorumlusunun artık sistemin kendisi haline geldiğini ve taşeron sisteminin artık tamamen bir bataklık haline geldiğini söyleyerek “ bu sistemin kendisine yönelik mücadeleyi bir millet olarak işçisiyle köylüsüyle, esnafıyla beraber vermek durumundayız, eğer bunu yapmazsak taşeron sistemi, vahşi kapitalist sistem, ortaçağ düzeni çalışma hayatımızda hüküm sürmeye devam eder. Bununda üstünde iç barışın olmadığı, kardeşliğin olmadığı gericiliğin , her türlü yozlaşmanın şiddetin günlük yaşamın bir parçası haline geldiği toplumsal düzensizlik devam edecektir. Bu sistemin karşısına milli devlet , milli ekonomi , milli politikalar devrimci cumhuriyet programını ortaya koyan merkezler etrafında kenetlenmemiz lazım” dedi.

Panel Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Tek gıda-İş Sendikası Eski Şube Başkanı Ayhan Sönmez, İP Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu ve Adana’da çeşitli özel kuruluşlarda taşeron olarak çalışan işçiler katıldı.

YAZARLAR

35.8° / 20.3°