Adana
Manşet Haber 4.06.2015 10:08:56 0

Adana'da 'Karpuz' ve 'Kavun' Temalı Tarım Fuarı

Adana'da 'Karpuz' ve 'Kavun' Temalı Tarım Fuarı

tarim_fuari_agrı_vip (3)Çukurova Tarım ve Hayvancılık Fuarı ‘kavun, karpuz’ temasıyla Adana’da açıldı.

Hilton Opteli’nde MSK Fuarcılık, KIRSALDER, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Kulübü tarafından düzenlenen 1.AGRI VIP Çukurova Tarım ve Hayvancılık Fuarı 3 gün açık kalacak.

Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSALDER) Başkanı Sedat Kolcuoğlu, fuarla Çukurova tarım sektörüne katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Kolcuoğlu, 'Hazırladığımız fuarla sektörün dinamiklerini bir araya getirerek Çukurova tarımının dünyaya açılan üretim ve ticaret merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu fuarı VİP olarak yapmaktaki amacımız; Çukurova’da büyük ölçekli, sektörde söz sahibi olan isimleri bir araya getirmek. Teknik ve teknolojilerini paylaşmak, iş görüşmeleri ortamını sağlamak ve en önemlisi bu fuar altında Çukurova tarımındaki sorunlara çözüm bulmak, yatırım kararlarının bu çatı altından çıkmasını sağlamaktır.' dedi.

tarim_fuari_agrı_vip (2)TARIM DA ÖNEMLİ KADIN DA

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav ise kırsal yaşamın kadınlar için önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle düzenlenen fuara destek verdiklerini belirten Katlav, 'BPW olarak sanayide tarımda ve ticarette kadınlarımızın öncü rol almasını istiyoruz. Bu anlamda AGRİ-VIP Çukurova Fuar Projesi, bizim açımızdan önemli bir organizasyon oldu. Toprağın bereketli olması ile kadının iş hayatında yer alması hemen hemen aynı anlama geliyor. Federasyon olarak tarıma önem verdiğimiz kadar kadınların da tarımda bulunmasına önem veriyoruz' diye konuştu.

ÇUKUROVA DÜNYA’DA EMSAL BİR BÖLGEDİR

tarim_fuari_agrı_vip (4)Çukurova’nın, dünya tarımında emsal gösterilen bir bölge olduğunu Çukurova’da tarım yapan, tarıma destek veren kurumlar olarak göğüslerini gere gere söylediklerini ifade eden TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Üreticisiyle, bu bölgede yetişen teknik elemanlarıyla, tarım danışmanlarıyla tüm Ziraat Mühendisleri arkadaşlarımızla birlikte dünya’da mısır veriminin, pamuk veriminin, karpuz veriminin, turunçğil veriminin örnek gösterildiği bir coğrafyada mesleklerini icra ettiklerini belirtti.

tarim_fuari_agrı_vip (1)FUARLARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Sanayisi de dahil Adana yıllarca tarımla beslendi. Tarım bizim için çok önemli. Dünyanın en önemli ovasından biridir bizim Çukurova. Böyle bir fuarın Adana’da yapılmasının önemi oldukça büyüktür. Bizim tarımın tekrar eski güzel günlerine kavuşmasına neden olur.” diye konuştu.

BU FUAR ADANAYA KATKI KOYACAK

Adana verimli topraklara sahip olduğunu ama hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Antalya daha kısıtlı imkanlarına rağmen daha katma değerli ürünlerle Adana çiftçisinden daha ileridedir. Adana’da ürettiğimiz ürünleri kıymetçe daha çok değer arz etmesi açısından kat edeceğimiz çok yol var. Muhakkak ki bu fuar buna önemli katkı koyacaktır.” dedi.

Çukurova tarımının dünyaya açılan üretim ve ticaret merkezi olmasının hedeflendiği fuarın açılış törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Semih Karademir, Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Adana Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, KIRSALDER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav ve çok sayıda konuk katıldı.

 

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°