ADANA’DA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ!
Manşet Haber 3.03.2020 20:41:07 0

ADANA’DA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ!

ADANA’DA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ!

Adana’da kış koşullarından kaynaklı olarak başta buzlanma, görüş mesafesinde kısalma, araçların durma mesafesinin uzaması gibi, hava ve yol şartlarında meydana gelen olumsuzlukların trafikteki riskleri artırdığı ortaya çıkan trafik kazalarında vatandaşların can ve mal kayıplarına neden olduğu bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kış mevsimi koşullarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde araçlarda kullanılan lastiklerin kış lastiği olmamasından kaynaklanan nedenlerle yol tutuşu zayıfladığından direksiyon hâkimiyetinin yitirildiğine ve acı sonuçlar doğuran trafik kazalarının meydana geldiği hatırlatıldı. Açıklamada şu uyarılar yapıldı:

“Araçlarda kullanılan lastiklerden kaynaklanan trafik kazalarını önlemek amacıyla 01 Aralık- 01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiştir. Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçlarda lastik yanaklarında (M+S) işareti bulunan kış lastikleri kullanılacaktır.
Bu nedenle, kış mevsimi koşullarından kaynaklanan riskleri en aza indirmek amacıyla kış koşullarının etkili olduğu Ceyhan, Feke, Tufanbeyli, Pozantı, Saimbeyli, Aladağ İlçe Emniyet Müdürlük/Amirlikleri ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarında eş zamanlı olarak 26 Şubat 2020 Çarşamba günü 10.00-12.00 saatleri arasında ticari araçlar üzerinde denetimler yapılmıştır.
Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerinde,  2644 araç kontrol edilmiş, araçlarda bulunması gereken avadanlıklar, kış lastiği, yangın tüpü, emniyet kemeri, sürücü belgesi ve araçta bulunması gereken diğer belgeler kontrol edilerek sürücüler uyarılmış, kurallara uymayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince yasal işlemler uygulanmıştır. Ayrıca; Araç içerisinde bulunan yolculara emniyet kemerinin faydaları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.
Yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerimizin kendilerinin ve yolcularının hayatı ile araç ve yüklerini riske etmemeleri için trafik kurallarına azami ölçüde uymaları gerekmektedir. Yapılan trafik denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.”

https://1drv.ms/v/s!AkZPWFJvMQlIhG6uVgzb8Y65g5No?e=qfJFSV

 




 







YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°