ADANA’DA MASKE DAĞITILMAYAN HANE KALMAYACAK
Manşet Haber 10.05.2020 13:46:13 0

ADANA’DA MASKE DAĞITILMAYAN HANE KALMAYACAK

ADANA’DA MASKE DAĞITILMAYAN HANE KALMAYACAK






Adana Büyükşehir Belediyesi üretim bantlarını güçlendirdi ve maske üretim kapasitesini günde 120 bin adede çıkardı. Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadelede ilk günden bu yana halkın yanında olduğunu göstererek, suya indirim, toplu taşıma esnafına yakıt desteği, çiftçiye ve balıkçıya nakdi yardım yapmak üzere verdiği sözleri de tutuyor.





Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 1 milyon maske dağıttı. Uygun maliyetle maske üretimi gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’daki 535 bin haneye ulaşarak, toplamda 2 ile 2 buçuk milyon arasında maske dağıtımını kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyor. Üretim bantlarını makine ve personel açısından güçlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi, günlük 30 bin paket, 120 bin adet kapasitesine ulaşarak, Adanalıların maske ihtiyacını hızla karşılıyor.









Maske dağıtımının dışında, sosyal belediyecilik ve koronavirüsle mücadele adına önemli işlere imza atan Adana Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar 60 bine yakın gıda kolisi dağıttı. Gıda kolisiyle ilgili başvuru sayısının 250’bine ulaştığı Adana’da, gerçekten evine ekmek götüremeyen insanlara destek olunabilmesi için başvurular süzgeçten geçiriliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi koli dağıtımı günde 5 bin adede çıkardı.





Daha önce aldıkları ve kamuoyuna duyurdukları karar doğrultusunda, meclisin toplanmasıyla birlikte su ücretinde indirime gittiklerini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Suyun en çok kullanılacağı mayıs, haziran ve temmuz aylarında, aylık yüzde 35 indirim olacak.









TOPLU TAŞIMA ESNAFINA YAKIT DESTEĞİ





Yine daha önce açıkladığımız, ancak Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin toplanmasının ardından hayata geçireceğimizi söylediğimiz, toplu taşıma esnafına yönelik desteğimizle ilgili karar da alındı. Buna göre halk otobüsçülerine günde 15 litre, dolmuşçulara günde 10 litre, taksicilere de ayda 40 litre yakıt desteği verilecek.





KÜÇÜK ÇİFTÇİ VE BALIKÇI UNUTULMADI





30 dönümden az arazide ekim yapan çiftçilerimizi destekleme kararını, daha önce söz verdiğimiz gibi mecliste aldık.10 metreden daha küçük teknesi olan ve balığa çıkamayan balıkçı kardeşlerimize de 500’er yüz lira destek kararı çıkardık. Küçük çiftçimize ve 10 metreden küçük teknesi olan balıkçılarımıza toplamda 8 milyon nakdi destek verilecek.





Zor günlerde yokluğu paylaşmak zorundayız. Biriz beraberiz” dedi.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°