Adana’da sinek ve haşere seferberliği
Manşet Haber 20.05.2016 23:28:39 0

Adana’da sinek ve haşere seferberliği

Adana’da sinek ve haşere seferberliği

sivrisenek_hasere_mucadelesi (2)Adana Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşereyle mücadelesini 15 ilçede kesintisiz sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, sivrisinek ve haşerelerin üreme odağı olan dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları düzenli olarak ilaçlıyor. sivrisenek_hasere_mucadelesi (1)

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Adana 2’nci İdare Mahkemesi’nin kararına istinaden Adana Büyükşehir Belediyesi’nin vektörle mücadele hizmetini 10 Şubat 2010 tarihinden bu yana devam ettirdiğini bildirdi. Mehmet Çelebi Akkuş, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgen mücadelesine yönelik larva, rezidüel ve uçkun ilaçlamalarının program dahilinde düzenli olarak sürdürüldüğünü belirtti. sivrisenek_hasere_mucadelesi
366 PERSONEL GÖREV YAPIYOR 
Mehmet Çelebi Akkuş, “Vektörle mücadele çalışmalarımızı 106 araç, 16 pülverizatör, 20 holder, 20 kanal sisteme cihazı, 300 sırt pompası ve 366 personelle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı olan 15 ilçenin tamamında etkin şekilde yapıyoruz. Vektörle mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’nca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispatlanmış ilaçlar kullanıyoruz” dedi.
“MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda sinek ve haşereyle mücadeleyi amansız sürdürürken muhtarlarla işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Mehmet Çelebi Akkuş, “Muhtarlarımızı ve ilaçlama yaptığımız mahallelerdeki vatandaşlarımızı çalışmalarımız konusunda bilgilendiriyoruz. Muhtarlarımızla koordineli şekilde ilaçlamaları sürdürüyoruz. Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün muhtarlarla yaptığı istişare toplantılarında da söz konusu hizmetimizle ilgili çok büyük övgüler alıyoruz” diye konuştu.
UYDU TAKİP SİSTEMİYLE İZLENİYOR
İlaçlamalarda kullanılan araçların izlemesini uydu takip sistemiyle gerçekleştirdiklerini, belediye kaynaklarının doğru, etkin ve verimli şekilde hizmete dönüşmesinde büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Akkuş, vatandaşların talep ve şikayetlerini 0322-328 82 72 numaralı telefondan 08.00-01.00 saatleri arasında bildirebileceğini,  aynı konuda ALO 153 çağrı merkezini de arayabileceklerini  sözlerine ekledi. 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°