ADANA’DA YENİDEN PARKMETRE UYGULAMASI
Manşet Haber 19.09.2016 17:11:44 0

ADANA’DA YENİDEN PARKMETRE UYGULAMASI

ADANA’DA YENİDEN PARKMETRE UYGULAMASI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kent merkezinde yaşanan otopark sorununa çözüm sağlamak amacıyla oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda 12 cadde ve bulvardaki toplam bin 317 adet otoparkın işletilmesine başlandı. Sürücüler, taşıtlarını bırakacakları parkmetre yerlerinde 10 dakikası ücretsiz, 1 saati 2 lira 50 kuruş, devam eden her saati için ilave 1 lira ücret ödeyerek yararlanacak.
MECLİS KARAR ALDI
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen mart ayında merkez Seyhan İlçesi’ndeki 12 cadde ve bulvarda toplam bin 317 adet otopark yerinin işletilmesiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.’ye yetki verdi. Oy birliğiyle alınan karar ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) düzenlemeleriyle Cemal Gürsel Caddesi’nde 26, Kızılay Caddesi’nde 147 adet, Karacaoğlan Caddesi’nde 83 adet, Ziyapaşa Bulvarı’nda 198 adet, Abidinpaşa Caddesi’nde 58 adet, Mithat Saraçoğlu Caddesi’nde 55 adet, Ramazanoğlu Caddesi’nde 84 adet, Atatürk Caddesi’nde 206 adet, Gazipaşa Bulvarı’nda 130 adet, Mustafa Gümüşdamla Caddesi’nde 51 adet, Hacı Ömer Sabancı Caddesi’nde 121 adet ve Toros Caddesi’nde 158 adet olmak üzere toplam bin 317 adet parkmetre yerinin işletmesi 5 yıl süreyle Yeni Adana İmar A.Ş.’ye devredildi.
ATATÜRK VE ZİYAPAŞA BULVARI’NDA BAŞLADIparkmetre2
Söz konusu 12 cadde ve bulvardaki parkomatların işletilmesi konusunda çalışmaları yürüten Yeni Adana İmar A.Ş.’nin Genel Müdürü Ertan Aşrak, 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren parkmetre hizmeti vermeye başladıklarını duyurdu. İlk etapta Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı’nda uygulamaya geçildiğini kaydeden Genel Müdür Ertan Aşrak, sürücülerin taşıtlarını bırakacakları parkomatlarda ilk 10 dakika beklemenin ücretsiz olacağını belirtti. Aşrak, ücretsiz sürenin de içinde olacağı ilk 1 saat için 2 lira 50 kuruş, devam eden her saat için 1 lira ilave ederek ücretlendirme yapılacağını bildirdi.
RAHATLAMA OLACAK
Ertan Aşrak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları gereği Adana’nın merkezindeki ana cadde ve bulvarlarında otopark sorununa çözüm sağlamak amacıyla verecekleri parkmetre hizmetinde yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Aşrak, “Parkmetre uygulamasıyla hem Adanalı hemşehrilerimizin otopark sıkıntısını hafifletmiş, hem de istihdam sağlamış olacağız. Bu hizmeti sürdürürken belediyemiz de gelir elde etmiş olacak. Parkmetre hizmetinin en iyi şekilde verilmesi için titiz bir çalışma ortaya koyacağız” diye konuştu.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°