Adanaspor tiyatrosu

Adanaspor tiyatrosu

Yer 5 Ocak Stadı…

Oyuncular Adanaspor futbolcular..

Oyunun yönetmeni Levent Eriş…

Oyunun adı Samsunspor’u yenip 3 puanı kapmak…

5 Ocak  Stadı’nda sahnelen oyunda Adanasporlu oyuncular, sahnede takım oyunu sergileme yerine bireysel oyunlar sergiledi..

İthal oyuncular Kibong işi gücü bırakıp konuk oyuncuya sert giriyor, oyunun hakimi hakem sarı kartı gösteriyor. Kibong hızını alamıyor, neyse ki oyunun hakimi kırmızı kartını göstermiyor… Sanırım Kibong 1 gol atmanın verdiği özgüvenle bu şekilde davranıyor…

Yine ithal oyuncu Chıbuzor, sahnede sıra kendisine geldiğinde ayağına gelen topları kaptırırken, oyunun yönetmeni Levent Eriş “Ya sabır” çekerek bu oyuncuya 90 dakika tahammül ediyor…

En skorer  ithal oyuncu Mbilla üzerine düşen görevi yaparak takımı adına 2 gol atıyor…

Mbilla misafir takım Samsunspor’a 2 gol atmanın yanı sıra sık sık da kaleci Soner’e topları atarak çalıştırdı.

Yerli oyunculardan Fevzi de zaman zaman Mbilla’yı taklit ederek Samsunspor’un kalecisini çalıştırmayı tercih ettiği dikkat çekti.. Sonradan sahneye çıkan Bülent, Okan ve Ferhat figürandan öteye gidemiyor. Özellikle Okan sahnede kendine sıra geldiğinde ayağına gelen toplarla rakibine çalım atmaya çalışıyor, ancak, oyunun yönetmeni Levent Eriş’in de tepkisini çekiyor..

Samsunsporlu oyuncular turned olmalarına rağmen, kendi evlerindeymiş gibi oyunlarını sahneliyor, geriye düşmesine rağmen üstün duruma geliyor, ancak skoru koruyamayınca sahneden zararla ayrılıyor..

Adanaspor’da oyunu yazan yönetmen Levent Eriş, yazdığı oyunu iyi sahneleyemeyen oyuncularına kızıyor, sinirleniyor yine de “Evlatlarımdır” diyerek kendini frenliyor..

Oyunun yönetmeni Levent Eriş’in kendini frenlemesi 90+1’de gelen galibiyet golünün hayrına oluyor..

Adana 5 Ocak Stadı’nı dolduran 10 bine yakın tiyatrosever, oyunu izlerken bir yandan çıldırıyor, bir yandan da Adanasporlu oyuncularına desteğini sürdürüyor…

Sonuca baktığımızda Adanaspor çok pozisyon buluyor, gol atacak adam bulamıyor. Bu da yetmezmiş gibi basit goller yiyor…

Eğer Adanaspor’un yönetmeni gereken önlemi alamazsa hem maç kaybeder, hem de tribündeki seyirci azalır…

Şimdi Adanaspor’un durumuna baktığımızda Turuncu-Beyazlı futbolcuların tiyatro çevirdiğini söyleyemezmiyiz?..

Adanaspor futbol takımı artık tiyatro oynamayı bırakıp, futbol oynamalı…

Her zaman son dakikada goller bulamayabilir ve sahadan hüsranla ayrılabilir…

Bizden söylemesi…

Hüseyin SUNGUR

29.10.2012 12:12:21

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.


VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI

GÜNÜ FOTOĞRAFI:

RESMİ AÇILIŞISI HİSARCIKLIOĞLU YAPTI

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI