Adana’ya turizm yayıncılığında ödül
Manşet Haber 5.02.2013 14:03:51 0

Adana’ya turizm yayıncılığında ödül

Adana’ya turizm yayıncılığında ödül

Anadolu Ajansı’ndan emekli olan gazeteci Durmuş Ali Başkan ile aynı kurumdan istifa eden gazeteci Aycan Demirel’in turizm sektörüne yönelik hazırladığı ulusal yayın yapan turizmnews.com adresindeki internet sitesi, Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN) icra kurulu üyelerinin yaptığı oylama sonunda “En İyi Turizm Haber Portalı” seçildi

site-gorunumTUR-YÖN İcra Kurulu, '2012’nin En İyileri'ni belirlemek amacıyla bir araya geldi.  13 kategoride gerçekleştirilen oylamada, aralarında, THY, Hilton Otel Zinciri, Jolly Tur ve TUI'nin de bulunduğu kuruluş ve kişiler '2012'nin en iyileri' olarak belirlendi.

Oylamada, Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan gazeteci Durmuş Ali Başkan ile aynı kurumdan istifa eden gazeteci Aycan Demirel’in turizm sektörüne yönelik hazırladığı ulusal yayın yapan turizmnews.com adresindeki internet sitesi ‘’En İyi Turizm Haber Portalı’’ seçildi.

En iyi seçilen kurum ve kişiler şöyle:

“En İyi Hava Yolu Şirketi': THY
“En İyi Turizm Fuarı': Emitt
“En İyi Yerli Zincir Otel': Anemon Hotels
“En İyi Yabancı Zincir Hotels': Hilton
“En İyi Yerli Tur Operatörü': Jolly Tur
“En İyi Yabancı Tour Operatörü': TUI
“En İyi Online Tour Operatörü': Booking.com
“En İyi Turizm Haber Portalı': Turizm News
“En İyi Üniversite': Akdeniz Üniversitesi
“En İyi Dernek & Federasyon': TUROFED
“En İyi Turizm Dergisi': Resort Dergisi
“En İyi Otobüs Firması': Ulusoy
'Türk Mutfak Kültürünü Yaşatan En İyi Exc. Cheff': Firkan Gülaydın

 

Seçilen kurum ve kişilere ödüllerinin Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek törenle verileceği belirtildi.

Site kurucularından Durmuş Ali Başkan, “en iyi” seçilmenin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Yayın hayatına kısa süre önce başlayan ve Adana’da kurulu olan sitemizin ödüle layık görülmesine da ayrıca mutlu olduk” dedi.

Başkan, ödülün kendilerini daha iyisini yapmak için motive ettiğini de vurgulayarak, “Çukurova turizm sektöründe günden güne gelişmekte. Adana’da yeni oteller açılırken, Tarsus-Kazanlı sahil bandında 15 bin yatak kapasiteli bir turizm bölgesi kurulmakta. Son olarak sayın Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanı olması da bölge için büyük bir şans. Turizmle ilgili bu gelişmeler yaşanırken, Çukurova’da sektöre özel yayın yapan bir mecranın olmaması eksiklikti” şeklinde konuştu.

Demirel ise hedeflerinin, Çukurova’nın sesini Türkiye turizminde daha fazla duyururken, bölgedeki turizmcileri de sektörle ilgili Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar etmek olduğunu söyledi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°