Aday olabilme yarışı

Aday olabilme yarışı

Yerel seçim çalışmaları başladı.

Adana’da en hareketli partinin CHP olduğu gözleniyor.

CHP’de Büyükşehir için Milletvekili meslektaşımız Turgay Develi, Akif Kemal Akay, Soner Çetin, Hüseyin Karabulut ve Orman eski Bakanlarından Arif Sezer resmen “aday adayı” olduklarını kamuoyuna açıkladı. Henüz aday adaylığı başvurusunda bulunmayan ancak siyasi kulislerde eski Milletvekili Kemal Sağ ile Kültür ve Turizm eski Bakanlarından Eczacı Timurçin Savaş’ın da adı geçen isimler.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde de aday adayları harıl harıl çalışmalarını sürdürüyor. CHP’de belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvur süresi 2 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Görünen o ki başvuruların tekrar uzatılması söz konusu. Nedeni ortada. Yüksek Seçim Kurulu henüz seçim takvimini henüz açıklamadı. Halen devlet memuru olanlar da siyaset sahnesinde yer almak isteyecek. O nedenle CHP’deki tablo, YSK takviminden sonra netleşecek.

Bugünkü tabloda,  CHP’nin Adana’da oldukça hareketli olduğu görülüyor. CHP’de sadece belediye başkan aday adaylığı için değil, belediyelere meclis üyesi olabilmek için de yapılan başvuruların da sayısal çokluğu dikkat çekiyor. Bayram öncesi, CHP’de Seyhan’a 120’nin, Çukurova’da ise 90’ın üzerinde belediye meclisi üyeliği için başvurunun olduğu dikkat çekiyor.

CHP’de hareketlilik yaşanırken, MHP’de de hareketlenmenin olduğu görülüyor. MHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ilk açıklayan isim Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü oldu. MHP’de Büyükşehir için Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın da adı geçiyor. MHP’de en hareketli ilçenin Sarıçam olduğu gözleniyor. Sarıçam’da en çok aday adayına sahip partinin de MHP olduğu görülüyor. MHP’nin hareketli olduğu ilçelerden biri de Çukurova. Çukurova’dan Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayanların sayısı da her geçen gün artıyor.

AKP’DE SESSİZLİK

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde büyük sessizlik hakim. İktidar partisi henüz belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için takvimini açıklamadı. Ancak siyasi kulislerde özellikle Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 3 dönemdir Adana Milletvekilliği yapan Ömer Çelik’in adı geçiyor. İktidar partisinde Başbakan recep Tayyip Erdoğan’a en yakın isimler arasında geçen Ömer Çelik’in adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçmesinin nedeni de, eğer tüzük değişikliği yapılmazsa bir daha Milletvekili aday gösterilememesinden kaynaklanıyor.

Adana’da sarı sıcak hakim. Isı zaman zaman 40 derecelere ulaşıyor. Öyle anlaşılıyor ki, Ağustos ayından itibaren siyasi arena da oldukça hareketlenecek.

Adana’da siyaset denilince ilk akla gelen isim Aytaç Durak. Aytaç Durak  5 dönemdir Adana’nın değişmez Belediye Başkanı. Durak, son dönemde MHP’den aday olup başkanlık koltuğuna oturunca, olan oldu. Hakkında açılan soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldı. Her iki ayda bir bu uzatılıyor. Seçimler 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak. Bu tarihe kadar Aytaç Durak görevine döner mi,  yapılacak seçimlerde tekrar aday olur mu, olur ise hangi partinin kapısını aşındırır bilinmez. Ancak, Aytaç Durak’ın önümüzdeki seçimlerde de etkili olacağı görülüyor.

MHP’den Seyhan Belediye Meclis Üyesi seçilen, Aytaç Durak’ın görevden uzaklaştırılmasından  sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine getirilen, MHP’den de istifa ederek görevini bağımsız olarak yürüten Zihni Aldırmaz’ın da  potansiyel aday olduğu görülüyor. Peki Zihni Aldırmaz nereden aday olacak? İşte bu sorunun yanıtını bulmak oldukça güç.  Zira, Zihni Aldırmaz’ın partisi yok. Hangi parti Zihni Aldırmaz’ı aday  gösterir. Ya da Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediyesi’ne mi, yoksa merkez ilçelerden birinden mi aday olur? Bu soruların yanıtını bugünlerde almak zor. Aldırmaz’ın adı İktidar partisi kulislerinde de CHP kulislerinde de dolaşıyor.  Bekleyip göreceğiz.

Adana’da siyasetin Ağustos ayında oldukça ısınacağını tahmin etmek mümkün.

 


İsmail BAŞKAN

10.08.2013 22:33:36

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.


VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI

GÜNÜ FOTOĞRAFI:

RESMİ AÇILIŞISI HİSARCIKLIOĞLU YAPTI

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI